2024. március 29., péntek

Lemásolásra érdemes

Éjjeli bazárt tartottak az újvidéki Halpiacon

Az Éjjeli Bazár őszi rendezvényét pénteken éjjel tartották meg a Halpiacon, immáron 26. alkalommal szerveztek ilyesmit. Ezúttal is jó minőségű termékeket és kellemes hangulatot biztosítottak a látogatóknak, az esemény már több mint három éve nyújt lehetőséget arra, hogy megismerkedhessünk kisipari, gasztronómiai és művészi termékekkel.

Az eseményt Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár nyitotta meg, szerinte az éjjeli vásár megszervezésének ötlete kiváló, olyan áttörés, amelyet az ország többi városában is be kellene vezetni.

– Nem szeretem lekoppintani az ötleteket, de ez a rendezvény és a felépítménye annyira jó, hogy megérdemelné ezt. Köszönetet mondok az újvidéki piacgazdálkodási közvállalat igazgatójának, hiszen tőle származik a kezdeményezés. Beszélgettünk arról, hogy a jövő évtől kezdve kijelölnénk mindegyik újvidéki piacon egy kuckót, amelyben olyanok állítanák ki termékeiket, akik feledésbe merült kézműves mesterségeket űznek. Ilyen módon mélyíthetnénk a hagyományainkat, és megélhetési lehetőséget nyújthatnák számos mesterembernek. Vajdaság többi zöldpiacán is szervezhetnénk éjjeli bazárokat, ezt a kezdeményezést titkárságunk támogatja, és a jövőben is támogatni fogja – ígérte Ivanišević.

A bazár most újból rendszeresen megrendezendő eseménnyé vált, a szervezők egyik fő célja a kistermelőkkel való együttműködés szorosabbra fűzése. A kezdetekkor az eseményen még csak 160 kiállító vett részt, pénteken már 330 árus sorakozott fel a pultok mögött. A felmérések szerint a rendezvényen átlagosan négyezer látogató fordul meg.

Marija Radojčić, a Vállalkozók tere – Újvidéki Éjjeli Bazár szerveződés nevében emlékeztetett arra, hogy a bazárt most már rendszeresen minden hónap első péntekén látogathatjuk. Bejelentette, hogy októberben megszerveznek még két ilyen rendezvényt, eleget téve a kiállítók igényének.