2024. április 25., csütörtök

FRISSÍTETT: Befejeződött a Đokić család tagjainak boncolása

Đokićékat „kivégezték”

Az aleksinaci Đokić családot (Goran Đokić 57 éves, Gordana, 56 és Lidija, 25) előre megfontolt módon meggyilkolták – közölte vasárnap elegendő számú bizonyíték ismeretében Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója. Még nem tudni, ki lehet a tettes, s abbéli félelmének adott hangot, hogy az elkövető akár már külföldre szökhetett, mert sok idő múlt el a gyilkosság és a család tagjainak megtalálása között.

A rendőrség szombaton találta meg a család kiégett autóját, amelynek a Moravac faluból Aleksinac felé vezető úton veszett nyoma. A Volkswagen Passat márkájú gépkocsit a Tešica település előtti hídnál, a Trnava felé vezető úton találták meg. Később a kocsi közelében megtalálták a család mindhárom tagjának a holttestét is.

Rebić az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy Moravactól Tešicáig nyolckilométeres, rossz állapotban lévő út vezet, melyet mintegy fél óra alatt lehet megtenni, ők viszont 100 percig tartózkodtak ott az adatok alapján. Ez arról árulkodik, hogy a gyilkosnak akár 70 perce is maradt a nyomok eltüntetésére. Rebić megerősítette, hogy a Đokić család tagjainak holttestét felgyújtották és levelekkel takarták le, ami arra enged következtetni, hogy több elkövető is lehetett. Mivel a holttestek elszenesedtek, nem lehetett boncolás nélkül megállapítani, hogyan végeztek velük. A boncolás eredményei tegnap délután rámutattak: lőfegyverrel. Bárki vagy bárkik is tették, felkészültek rá, benzint vittek magukkal, és felgyújtották az autót és az áldozatokat is – szögezte le Rebić.

Aleksandar Vulin az esetről azt mondta, nem tud hasonlóról, egy család egyszeriben eltűnik, mintha a föld nyelte volna. Egy másodperc alatt veszett nyomuk, és ugyanabban a pillanatban a mobiltelefonjaik is ki lettek kapcsolva – közölte. Szerinte a család példás életet élt, és nincs magyarázat a történtekre.

A találgatások szerint haszonszerzési célból ölték meg a családot, de Dejan Luković rendőrparancsnok tegnap azt nyilatkozta, megcsalás, féltékenység is állhat a háttérben.

Đokićék eltűnését szeptember 28-án jelentették. A család 26-án Moravacon családi ebéden tartózkodott egész nap. Éjfél körül utaztak vissza Aleksinac felé, a biztonsági kamerák 00.10-kor rögzítették a kocsit utoljára egy autómosónál.