2024. április 25., csütörtök

Negyvenezer eurónyi bejelentetlen összeget foglaltak le Horgoson

A vámosok és a rendőrök október elején a horgosi határátkelőhelyen 40 ezer eurónyi bejelentetlen összeget találtak két utasnál, akik korábban azt mondták, hogy mindössze 10 ezer euró van a birtokukban, amely megengedett - írja a Vajdasági RTV.

A bejelentetlen összeget a Szerbiába való belépésnél vették észre, egy német rendszámtáblájú BMW X5 típusú személygépkocsiban, amelyet egy negyven esztendős török állampolgár vezetett, aki egy harminchárom éves társával együtt utazott Németországból Törökország felé.

Az ellenőrzés során mindkét utas bejelentette a személyes dolgaikat, azonban különböző összeget jelentettek be. A sofőr azt mondta, hogy 7.150 euró van nála, míg a társa nyolcezer eurót jelentett be.

A jármű átvizsgálása során az anyósülés alatt 15.500 eurónyi bejelentetlen összeget találtak, míg a fiatalabb utas nadrágzsebében további 14.600 euróra bukkantak.

Az utasoknak visszaadták a megengedett 10 ezer eurós összeget, a többit pedig lefoglalták mindaddig, amíg le nem zárul az ellenük indított szabálysértési eljárás.