2024. április 25., csütörtök

A csoportok élén a magyarok

Drámamentes mérkőzésen szerezte meg második győzelmét a férfi kézilabda BL idei kiírásában a Szeged, amely a Breszt vendégeként már az első percekben kiépítette azt a 3-4 gólos előnyt, amit aztán egészen a lefújásig őrzött. Bár a fehéroroszok végig lőtávolon belül maradtak, hiába vártak egy komolyabb megingásra a magyar csapattól, és bennük sem látszott az a lendület, ami az egyenlítéshez kellett volna. Győzelmével a Szeged az A csoport élére állt, és a B-ben a Veszprém is csak a gólkülönbsége révén szorult az általa egyébként a héten legyőzött Barcelona mögé. A csütörtöki játéknap meglepetését a Montpellier szolgáltatta, akiket a számos sérült és a hazai bajnokságban való gyengélkedés miatt nem tartottak esélyesnek a Kiel ellen, ám végül mégis fölényes, hétgólos győzelmet szereztek.
Most egy hét szünet következik a BL-ben, legközelebb október 14-én a Szeged az Elverumot fogadja, a Veszprém pedig Portóba látogat.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Breszt–Szeged 25:28, Montpellier–Kiel 37:30. A sorrend: Szeged 5, Vardar 5, Aalborg 4, Kiel 4, Montpellier 3, Elverum 2, Zagreb 1, Breszt 0 pont. B csoport: Bukarest–Porto 26:27. A sorrend: Barcelona 4, Veszprém 4, Kielce 4, Porto 4, PSG 3, Bukarest 2, Zaporizzsja 2, Flensburg 1 pont.