2024. április 24., szerda
HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁS

Szabó Nikolett és Nagy Arnold is döntős a Nemzeti Vágtán

A vajdasági városok, települések képviselői közül Adorján Rostás Zsolttal, Bácsfeketehegy Cékus Noémival, Királyhalom Gulyás Szabolccsal és Szabadka Szabó Nikolettel indulhattak a ma délelőtti középdöntőben, illetve a magyarországi Heves színeiben a már eddigi kétszeres győztes topolyai Nagy Arnold, Fantázia nyergében.

Arnold mindjárt az első középfutamban kiharcolta a döntőben való szereplés jogát, jelentős fölénnyel nyerve futamát. A második középdöntőben Gulyás Szabolcs egy izgalmas versenyben szorult a harmadik helyre, úgy, hogy a futam agy szakaszában még vezetett is Déva Szándék nevű lovával. Ezt követően a harmadik, számunkra legizgalmasabb középdöntőben három vajdasági lovasért is izgulhattunk.

Szabó Nikolett nagyszerű győzelemmel jutott be a délutáni döntőbe (Fotó: Kiss Zoltán)

Szabó Nikolett nagyszerű győzelemmel jutott be a délutáni döntőbe (Fotó: Kiss Zoltán)

A legügyesebb a szabadkai színekben rajtoló Szabó Nikolett volt, aki végig izgalmas versenyben tudott nyerni Pipacs nyergében, az Adorjánt képviselő Rostás Zsolt és London előtt. Bálint Denis kevésbé volt eredményes Tiszaladány színeiben. Az ötödik középfutamban Cékus Noémiért izgulhattunk, aki Coprával végül csak harmadik lett, de nem sokon múlt, hogy ő is megszerezze a döntős helyet.

A délutáni döntőben Heves, Kerekegyháza, Szabadka, Farkaslaka és Abony küzdenek meg a Nemzeti Vágta bajnoki címéért.

A Kishuszárok versenyében Erdei Anna Dorka Bohóc nyergében harcolta ki a ma délutáni döntőben való részvételt.