2024. április 24., szerda

Mentőautók a zentai kórháznak

Tizenöt éves a zentai Rotary klub – Adományozással ünneplik az évfordulót

Az idén ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját a Rotary Club Zenta. Ebből az alkalomból a szervezet házigazdái mellett a szerbiai és a montenegrói, valamint a magyarországi körzetek képviselői is Zentára látogattak, hogy ünnepélyesen átadják a klubok globális akciói során beszerzett adományokat.

A Rotary-körzetek képviselőinek és a zentai önkormányzatnak a tárgyalását követően a zentai városháza dísztermében a rotariániusok a zentai, csókai, törökkanizsai és a magyarkanizsai általános iskoláknak informatikai oktatáshoz szánt drónokat adtak át az intézmények képviselőinek. Ezt követően a városháza előtti téren a németországi Halberstadt, Szolnok és a zentai klub rotariánusai két mentőautót adományoztak a Zentai Közkórháznak. A mentőkocsik kulcsát Berényi Ernő, a zentai klub elnöke nyújtotta át dr. Csáki Beáta igazgatónőnek. A folytatásban a rotariánusok ellátogattak a Hófehérke óvoda központi épületébe, ahol megtekintették a bori és a zentai Rotary klub adományát, vagyis azt a mobilis bútorokkal és informatikai felszereléssel berendezett játszószobát, amelyet az UNICEF programján keresztül és a köztársasági oktatási minisztérium beleegyezésével adományoztak az óvodának.

A Rotary adományainak mindenki nagyon örült

A Rotary adományainak mindenki nagyon örült

A zentai Rotary klub az elmúlt másfél évtized alatt rengeteg jótékonysági akciót szervezett: az iskolába járó gyermekeknek tanfelszerelést, az óvodásoknak pólókat adományoztak, parlagfüvet irtottak, a népkonyhának friss húst, hústermékeket adományoztak, a Zentai Közkórháznak felszerelést biztosítottak, valamint a halberstadti és a szolnoki klubtársaikkal karöltve ez idáig három mentőautót adományoztak a regionális egészségügyi intézménynek – nyilatkozta Berényi Ernő, aki elújságolta azt is, hogy a szerbiai és a montenegrói körzet egyik globális akciója keretében a közeljövőben 100 szerbiai iskolának mintegy 500 robotot adnak. Ezt a mostani akciót a bori, mitrovicai, magyarországi és egyesült államokbeli klubok is támogatásban részesítették, ahogyan az USAID is.