2024. április 20., szombat

Hétfőtől gyermekhét

Sajtótájékoztató keretében bemutatták a gyermekhét rendezvényegyüttes programját, október 4-e és 10-e között tartják meg a tartományi székvárosban.
A pénteki sajtótájékoztatón többek között jelen volt Ljiljana Koković, Újvidék polgármesterének a tanácsadója is, aki elmondta: hogy az újvidéki önkormányzat a hagyományokhoz híven az idén is támogatja a gyermekhét rendezvénysorozatot.

– A szakbizottság elbírálása alapján az idén a Gyermek azért gyermek, hogy szeressék és megértsék elnevezésű programot támogatja önkormányzatunk, az elképzelést az Élet mint inspiráció Egyesület valósítja meg. A rendezvénysorozat támogatására 1 millió dinárt irányoztunk elő – magyarázta Koković.

Ljiljanak Maširević projektkoordinátor hangsúlyozta, hogy az idei gyermekhét beharangozásában nagy szerepet vállalt Veljko Milanović fiatal máriamajori (Stepanovićevo) dzsúdós is.

– Az idei gyermekhét programjai mind kültéri rendezvények lesznek a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorítások miatt. Arra törekedtünk, hogy sokszínű programmal rukkoljunk elő. Rendezvényeinknél a gyermekek egészséges életmódjára összpontosítottunk, beleértve, természetesen a mozgássérült gyermekeket is. A tervezett akciókhoz több olyan, városi sportklub is csatlakozik, amelyek aktívan foglalkoznak a gyermekek edzésével. Immár hagyományosan, az idén is megszervezzük a Könyvbörzét, amelyet október 9-én, szombaton tartunk meg a Promenada bevásárlóközpont előtti platón. A rendezvénysorozat hétfőn 12 órakor egy koncerttel kezdődik, amelyet a Duna parkban tartanak meg – mondta a manifesztáció koordinátora.


Veljko Milanović, a gyermekhét egyik idei reklámarca megköszönte a szervezőknek azt, hogy részt vehetett a rendezvénysorozat promóciójában.

– Ez nagyon sokat számít a karrieremnek, igaz eddig is sok tapasztalatot szereztem, hiszen 7 éve járok már különféle versenyekre. Eddig 150 érmet és 11 serleget szereztem, háromszoros országos bajnok vagyok, és bronzérmem is van az iskolai sportok világbajnokságán – mondta Milanović.

A gyermekhét rendezvénysorozat keretében ingyenes programokat, műhelymunkákat tartanak, amelyeknek többek között az a céljuk, hogy segítsék a fiatal tehetségeket kibontakozni. A gyermekhét részletesebb programját a www.novisad.rs honlapon találjuk.