2024. április 18., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

A megmentő neve: CR7

A kellemetlen számolgatás elkerülését garantáló győzelemért lépett pályára a Manchester United a BL F csoportjának második fordulójában, az ellenfél az a Villarreal volt, amely szűk fél éve az Európa-liga fináléjában maratoni büntetőpárbajban gyűrte le a Vörös Ördögöket. A spanyolok ezúttal sem adták könnyen a bőrüket, egy pompás akció végén Alcacer robbant be Danjuma balról belőtt labdájára, megszerezve a vezetést (53.). Az Old Trafford azonban nem sokáig szomorkodott, Telles szépségdíjas húszméteres kapáslövéssel egalizált (60.). Már úgy tűnt, hogy a mindkét oldalon meglévő veszélyes szituációk ellenére ez a döntetlen marad a végeredmény is, amikor a hosszabbítás ötödik percében jött a második manchesteri éráját élő Cristiano Ronaldo, aki jobbról a kapu előterébe törve a rövid alsóba vágta a Lingardtól labdát, Rulli kapus csak belekapni tudott.

A nap legnagyobb presztízsű meccsét a Juventus nyerte Chiesa góljával, annak ellenére, hogy a Chelsea a meccs nagyobb részében veszélyesebb volt. A Barcelona roppant kínos helyzetbe került, hiszen 3:0-ra kikapott a Benficától, és pont nélkül áll az E jelű kvartettben.

Eredmények, 2. forduló, E csoport: Bayern–Dinamo (K) 5:0, Benfica–Barcelona 3:0. A sorrend: Bayern 6, Benfica 4, Dinamo 1, Barcelona 0 pont. F csoport: Atalanta–Young Boys 1:0, Manchester United–Villarreal 2:1. A sorrend: Atalanta 4, Young Boys és Manchester United 3, Villarreal 1 pont. G csoport: Salzburg–Lille 2:1, Wolfsburg–Sevilla 1:1. A sorrend: Salzburg 4, Sevilla és Wolfsburg 2, Lille 1 pont. H csoport: Juventus–Chelsea 1:0, Zenit–Malmö 4:0. A sorrend: Juventus 6, Chelsea és Zenit 3, Malmö 0 pont.