2021. december 7., kedd
A MAGYAR NEMZETI TANÁCS ELNÖKE MEGHIRDETI A KÖVETKEZŐ

Pályázati felhívást – Várady kiválóságai mesterhallgatók részére

A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválóságai ösztöndíjának 2021. évi odaítélésére mesterhallgatók részére

I. A pályázat feltételei

A Tanácsnak a Várady kiválósági ösztöndíjprogramjáról szóló határozata alapján az a személy pályázhat a Tanács mesterhallgatók részére kiírt, 2021–2022. évi ösztöndíjára, aki az alábbi feltételek mindegyikének eleget tesz:

- első ízben nyert felvételt a Szerb Köztársaság területén megvalósuló akkreditált posztgraduális mesterképzés első, illetve második évfolyamára,

- magyar nyelven végezte általános és/vagy középiskolai tanulmányait, illetve a Tanács elnökének külön erre a célra kinevezett bizottsága mentesített ezen alapfeltétel alól.

A pályázat beadási határideje: 2021. szeptember 29. – november 15-e, 14 óra.

II. A kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma és nagysága

A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma: 100.

Az ösztöndíjak havi összege a Szerb Köztársaságban meghatározott legnagyobb adómentes ösztöndíj havi összege, de legfeljebb nettó 100 EUR dinárellenértéke (a Szerb Nemzeti Bank által az odaítélés napján meghatározott hivatalos középárfolyam szerint), amelyeknek pontosítására a Tanáccsal megkötendő szerződésben kerül sor.

III. A pályázás módja

A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet két eredeti példányban, a nyilatkozatokat pedig egy-egy eredeti példányban kell benyújtani zárt borítékban.

A pályázati kérelmet elektronikus formában kell kitölteni és rögzíteni.

A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2021. szeptember 29-étől letölthető a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) Hivatalos Honlapjáról.

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázatok átadásának határideje: 2021. november 15-e, 14 óra.

A pályázatok zárt borítékban, személyesen adhatók le a CMH információs irodáiban.

IV. A pályázatok elbírálása

A határidőn belül beadott pályázatok A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjprogramról szóló határozata alapján kerülnek elbírálásra és rangsorolásra. A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról. (www.mnt.org.rs).

A pályázatokat elbírálásával kapcsolatos eljárást a Tanács elnökének végzésével létrehozott Bírálóbizottság tekinti át és értékeli, amelynek tagjai dr. Várady Tibor akadémikus, továbbá a Tanács Végrehajtó Bizottságának és egyéb adományozók javaslatára megválasztott tagok.

A határidőben beadott pályázatokat a Bírálóbizottság értékeli kategóriánként. A pályázati eredményként meghirdetésre kerülő jogosultsági rangsorról a Bírálóbizottság külön határozattal dönt.

A Pályázati felhívás teljes szövege megtekinthető a http://www.mnt.org.rs honlapon.