2024. március 29., péntek

Fogadalmat tettek a „gólyák”

Megkezdődött a tanév a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar elsőéveseinek

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karnak e tanévben 58 elsőéves hallgatója van. Ez jubileumi év, hiszen a fakultás az idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, és ebben az évben 150 éves a szabadkai tanítóképzés.

Az ünnepélyes tanévnyitón dr. Pintér Krekić Valéria oktatási dékánhelyettes egyebek között elmondta: az elsőévesek számára – a járványügyi előírásokat szigorúan betartva –, jelenléti formában kezdődik meg a tanév, de ha át kell állni az online oktatásra, arra is felkészült a fakultás. A lehetőségekhez mérten a hallgatók bekapcsolódhatnak a város kulturális- és sport életébe, illetve pályázhatnak ösztöndíjakra is. A tanévnyitón a hallgatók megismerhették leendő tanáraikat, valamint tájékozódhattak a tanulmányaikkal kapcsolatos tudnivalókról.

Fotó: Dér Diana

Fotó: Dér Diana

Az ünnepség zárásaként a Hallgatói Önkormányzat képviselői vezetésével a gólyák fogadalomtétele következett, mellyel az újdonsült elsőévesek egyetemi polgárrá váltak.

Az ünnepségen a tanítóképző kar elsőévesei – a leendő tanítók, óvónők, nevelők és jövendő kommunikációs szakemberek – Gedovity Szimons, a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola diákjától egy magyar népmesét hallgattak.