2024. április 25., csütörtök

Hétfőtől egy iskolában sem folytatódik a teljes online oktatás

A jővő héten egyetlen önkormányzat területén sem kell teljes iskoláknak áttérniük az online oktatásra – mondta Branko Ružić oktatásügyi miniszter. Így döntött a szakértői csoport, amely az aktuális járványügyi adatok szerint meghatározza, hogy mely tanintézményekben kell a jelenléti oktatás helyett a kombinált modellt, vagy az online oktatást alkalmazni.

Döntését a testület a kedvezőbb járványhelyzetre alapozta, amely alátámasztja azt, hogy az iskolák valóban nem olyan helyek, ahol a vírus könnyebben terjedne – fogalmazott a tárcavezető. Figyelmeztetett azonban arra, hogy a leginkább a tanintézményeken kívül, mégis megfertőződnek a diákok, ezért fontos, hogy a szülők ne küldjék iskolába gyermekeiket, ha jelentkeznek náluk koronavírus-fertőzésre utaló tünetek.

Ótos András illusztrációja

Ótos András illusztrációja

A kombinált modellt (a jelenléti és a távoktatás kombinálását) hétfőtől, azaz október negyedikétől 23 szerbiai középiskolákban alkalmazzák. Ezek a következők:

Bajina Bašta, Belgrád, Valjevo, Velika Plana, Vladičin Han, Vlasotince, Vranje, Vrnjačka Banja, Ivanjica, Kragujevac, Lajkovac, Lebane, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Pirot, Prokuplje, Sjenica, Temerin, Ub, Užice, Čačak, Šabac.

Minden más szerbiai önkormányzat iskoláiban jelenléti oktatás lesz a jövő héttől a járványügyi adatoknak a következő felülvizsgálásáig.