2024. március 28., csütörtök

Két autóbusznyi migránst szállítottak el Rábé és Majdány térségéből

A határ menti településeken uralkodó migrációs nyomásról tárgyalt tegnap Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Aleksandar Vulin belügyminiszterrel.

Facebook-bejegyzésében Pásztor úgy fogalmazott:

– Vulin miniszter úrnak külön beszéltem a majdányi-rábéi tarthatatlan, tűrhetetlen, embertelen, minősíthetetlen állapotokról, újra kérve őt, hogy rendőrségi jelenléttel és közbelépéssel segítsen megőrizni az embereink fizikai nyugalmát, biztonságát. Takarítsák meg a térséget a taxisok és a migrációt szervezők önkényeskedésétől, törvénysértésétől. Térjen vissza a megszokott, normális rend a helybeliek életébe, tudjanak újra nyugodtan élni és dolgozni. Nem tudjuk se elfogadni, se elviselni ezt a helyzetet! Tegnap délután újabb két autóbusznyi illegális migránst gyűjtöttek be és szállítottak el Rábé és Majdány térségéből. Talán végre oda is elérünk, hogy megakadályozzák az újbóli visszaszivárgásukat.

A VMSZ elnöke a folytatásban közölte: – Az emberi minimumot követeljük és várjuk el az államtól, hogy nyugodtan élhessünk és dolgozhassunk. Békében, biztonságban. A beszélgetés után is úgy érzem, Vulin miniszter segíteni fog! Ígérete is, és a beszélgetés alapján is ezt szűrtem le. Bizakodó vagyok és kitartó leszek. Ameddig kell!