2021. október 25., hétfő

Megoldódott az első eltűnt csecsemő-ügy Szerbiában

Három bíróság és öt rendőrállomás dolgozott az ügyön, mégis egy egyesület járt a végére

Pont került egy elveszett csecsemő-ügyre Szerbiában, közölte az Igazságot és igazságosságot a babáknak elnevezésű egyesület, ami először történt meg az országban. Az ügyet sikeres DNS vizsgálattal sikerült megoldani, tudósít a 021.rs portál.

Mlađan Radivojević 1981. március 3-án született a kruševaci kórházban. A 40 éves férfi a kruševaci Alapfokú Bíróság előtt nyilatkozott az újságíróknak arról, hogy három évvel ezelőtt indította el a szülőanyja utáni keresetet, és miután a hivatalok elutasították, az egyesülethez fordult.

Radiša Pavlović, az Igazságot és Igazságosságot a Babáknak elnevezésű egyesület elnöke elmondta, hogy korábban már jelentkezett náluk egy hölgy, aki azt állította, hogy 1981. március 3-án egy egészséges fiúgyermeknek adott életet, azonban néhány nap után azt mondták neki, hogy a gyermeke meghalt. A nő hazamehetett, de semmilyen dokumentációt nem kapott.

A DNS-vizsgálat kimutatta, hogy elsődleges szülő-gyermek kapcsolatról van szó.

Az édesanya még nagyon zaklatott, ezért nem szeretett volna nyilvánosság elég állni.

Pavlović rámutatott, hogy 3 bíróság és 5 rendőrállomás dolgozott ezen az ügyön, mégis az egyesület oldotta meg. Hozzátette, hogy az állam bejelentette, létrehoz egy DNS adatbázist, amely segíthet az érintetteknek, azonban ezt sem tették meg.