2024. április 19., péntek
VEDD EL A SZÁMLÁT, ÉS NYERJ!

Kétezer borítékot küldött be a belgrádi lakás nyertese

Szombaton este újabb húzás

Siniša Mali pénzügyminiszter csütörtökön aláírta a két és fél szobás lakás átruházásáról szóló szerződést Jovan Vorkapićtyal, a Köztársasági Vagyonigazgatóság igazgatójával és Nedeljka Zukanovićtyal, a Vedd el a számlát, és nyerj! állami szerencsejáték nyertesével.

A fővárosban élő Zukanović család példátlan mennyiségű, 2000 borítékot küldött be, és a nyugtás játék őszi fordulójának második, szeptemberi 25-ei húzásakor nyerte meg a lakást. Nedeljka elmondta, az egész családnak köszönhető a siker, elsősorban a férjének, aki kitartóan ismételgette, hogy igenis, játszani kell, mert csak így mosolyoghat rájuk a szerencse. Autót szerettek volna nyerni, és a 2000 boríték elküldése nem kevés időt és igyekezetet vett igénybe, de lám, a kitartás megérte, új, tágas lakásuk lett a belgrádi Zimonyi kapuk városrészben.

Mali megköszönte Zukanovićéknak, hogy támogatják a kormány árnyékgazdaság elleni akcióját, és minden polgárt arra kért, vásárláskor vegye el a számlát. Közölte, hogy a kormány elfogadta az új pénztárgépek vásárlásának állami támogatására vonatkozó rendeletet, és emlékeztetett arra, hogy a fiskalizációs folyamat novemberben veszi kezdetét. Ez is a rejtett gazdaság, vagyis az adóelkerülés visszaszorítására irányul. A miniszter a lakáspapírok aláírásakor elmondta, a lakosság körében a nyereményjáték rendkívül népszerű, naponta 150 000–200 000 boríték érkezik.

A kormány és a NALED szervezésében zajló játékra továbbra is várják a küldeményeket, a borítékra ezt a címet kell írni: Uzmi račun i pobedi 2021. A hátulján ne feledjék el feltüntetni nevüket, címüket és telefonszámukat. A szabályok nem változtak, egy borítékba 10 pénztárgépszámlát vagy bankkártyás fizetésről szóló, minimum 100 dinár értékű, április 1-je után kiadott nyugtát kell tenni, a borítékokat a posta díjmentesen továbbítja. Az őszi fordulóban összesen hat húzást rendeznek, 30 autót és 8 belgrádi lakást sorsolnak ki, minden nagykorú polgár szerencsét próbálhat. Minden április 15-e után beérkezett boríték részt vesz minden őszi húzásban. A harmadik ma, szombaton este lesz, az RTS 1-es csatornáján ezúttal is egyenes adásban közvetítik 18 órától.