2024. április 19., péntek

Világhírű dizájnerek pavilonja

A SPENS épületében tartják meg a Művelődési Kaleidoszkóp záróeseményeit

A negyedik Művelődési Kaleidoszkóp rendezvényegyüttes szeptember 2-án kezdődött. Elérkezett zárószakaszához, ugyanis ma 20.22-kor megnyílik a harmadik Dizájn pavilon elnevezésű, a programsor záróeseményeként feltüntetett kiállítás, amelynek keretében az iparművészetekkel lesz alkalmunk megismerkedni. Ez a tárlat október 8-áig tart, a SPENS épületében rendezik meg, a legjobb európai, régióbeli és hazai, kulturális dizájnformákat mutatják be. A Design of Culture elnevezésű kiállítást a közönség a nyolcas számú bejáratnál tekintheti meg, több mint kétszáz tárgyat mutatnak be, többek között plakátok, kiadványok és különféle grafikai anyagok, olyanok, amelyeket az európai és regionális művelődési intézetek, fesztiválok, művészek és különféle projektek számára készítettek tervezőik.

A kiállítás tehát az európai és a régió legjelentősebb dizájnereinek munkáit foglalja magába. A látogatók számára a belépés ingyenes.
A Dizájn pavilon keretében ma megnyílik a PDP-konferencia, amely egészen vasárnapig várja a grafikai és interaktív dizájnereket, valamint a hasonló témákkal foglalkozókat, a SPENS amfiteátrumában. A konferencián jelen lesz többek között Constantin Demner, osztrák grafikai dizájner, valamint Wolfgang Fiel osztrák építész és szcenográfus is. A PDP-konferencia keretében még két kiállítás, a Raw Perspectives és a ŠIFT is megnyílik, ezeket a SPENS Macut galériájában állították fel.