2024. április 24., szerda

Kiváltság Újvidék fejlesztésén dolgozni

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere tegnap a Heréskertbe látogatott, ahol megtekintette a Pavle Orlović és a Veselin Masleša utcák közötti részen folyó munkálatokat.

A polgármester a látogatás során kijelentette, hogy elégedett a munkálatok ütemével és a színvonallal is: – A Pavle Orlović és a Veselin Masleša utcák között már leszórták a zúzott kavicsos alapzatot, hamarosan kezdődhet az aszfaltozás. Már most egyértelmű, hogy nagyon szép lesz ez a környék, miután befejeződik a rendezése – üzente Vučević. Hozzátette: Az eddigi gyakorlattal összhangban, a Heréskertben folyó munkálatok helyszínén is teljesen felújították az infrastruktúrát: új szennyvízhálózatot, vízvezeték-hálózatot fektettek le, új közmegvilágítást helyeztek el, a járdák és a parkolók is megújulnak. A jelenleg folyó munkálatok befejeztével, következhet a projekt megvalósításának a második fázisa, amelynek keretében folytatják majd a Kornelije Stanković és a Pavle Orlović utcák között húzódó utcaszakasz rekonstrukcióját.

– Az ilyen eredmények miatt kedvelem a munkámat, Újvidéket nagyon szeretem, és az a tényt, hogy részt vehetek fejlesztésében valódi privilégiumként élem meg! Ez nagyon kevés embernek adatott meg – adott hangot véleményének a polgármester az Instagram közösségi hálózaton.
A felújítási tervdokumentációból kiderül, hogy a Veselin Masleša utca infrastruktúrája már nagyon rossz állapotban volt, az úttest pedig túl keskeny volt. Az utca egyik oldalán családi házak és lakóépületek állnak, a másik felén pedig egy füves terület után az Európa sugárút húzódik. A jelenlegi munkálatokra az újvidéki önkormányzat 70 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben.