2024. április 18., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Amióta ellopták az ollóm...

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Üdvözlöm, szeretnék valamit kérdezni öntől. Lehetséges-e az, hogy egy személyes tárgyon keresztül valaki rontást tegyen rám?
– Kedves hölgyem, leginkább pont egy személyes tárgyon keresztül teszik a rontást az emberre. A személyes tárgyak hordozzák a gazdájuk energiáját, s így lehet rajtuk keresztül hatni. A legjobb közvetítők azok, amelyekben benne van a DNS, tehát haj, köröm, nyál, vér stb. ilyesmihez azonban ritkán lehet hozzájutni. A ruha akkor megfelelő, ha nem volt kimosva viselése után. Igen jó közvetítők a személyes tárgyak, amelyek kontaktusban voltak a személlyel, többször is. Ilyen lehet egy kulcs, egy pénztárca, fésű, rúzs, táska, gyűrű, szemüveg stb.
– Nekem az ollóm tűnt el. És amióta ellopták, azóta nincs szerencsém. Az egyik baj a másik után jön.
– Mikor lopták el az ollóját, sokat használta az ollót, s honnan tűnt el? Van-e önnek ellensége? Milyen rossz dolgok történtek önnel azóta?
– Egy évvel ezelőtt tűnt el az ollóm. Egész délelőtt használtam, mert szükségem van rá, ugyanis árulok a piacon. Szemben velem ott a konkurencia, pont azt árulja, amit én. Természetesen nem kedveljük egymást, hiszen jobb lenne, ha a másik fogná a portékáját, és elhúzna egy másik városba. Néha oda-odaszóltunk egymásnak vagy a vevőnek, hogy nálam olcsóbb vagy szebb. Előfordultak már ilyen dolgok. Egyik reggel, amikor kipakoltam a holmimat, hát látom, hogy hiányzik az ollóm. Odapislantottam a konkurenciára, s egy gúnyos mosolyt véltem fölfedezni a pofáján. Megjegyzem, előtte való nap, a piac vége felé ott somfordált az én oldalamon, előttem is elment, én éppen egy ismerősömmel vitattam meg egy fontos dolgot. Már éppen indulóban voltam, amikor rámkérdezett: „No, jó bevételed volt ma? Nem sokáig élvezed még az ilyen bevételeket. Készülj rá, hogy rossz napok elé nézel mostanában!" És úgy is lett. Szerintem ő lopta el az ollómat. Természetesen nem mertem rákérdezni, de gyanús. Ő somfordált erre, és ezt a rosszat sejtő mondatot mondta, amit azóta se tudok elfelejteni, s direkt láttam, milyen kárörvendő mosollyal várta, hogy fölfedezzem, hogy hiányzik az ollóm.
– Mi az, ami ez alatt az egy év alatt történt?
– Azóta az üzlet sehogyan sem ment, már fél éve föl is hagytam vele. A párommal folytonosak a veszekedések, nincs nyugtom otthon, mintha valaki zavarna otthonról, nem találom a helyemet. A barátaink eltávolodtak tőlünk, a gyerek pedig hiába fejezte be az iskolát, nem akar dolgozni, csak folyton a számítógéppel szórakozik. Ha szólni merünk, öngyilkossággal fenyegetőzik. Az egészségem is megromlott. Nem tudom, mit kezdjek magammal, ennyi évesen hova menjek dolgozni, a férjem kis jövedelméből tengődünk.
– Szokott-e fáradt lenni?
– Persze, alig van erőm, kedvem pedig semennyi.
– Az biztos, hogy itt negatív energiáról van szó. Nagy a valószínűsége annak, hogy pont a konkurencia okozta, s ő mágiázott az ollóval. Ám most le fogjuk tisztítani ezeket az energiákat. Több dologra lesz szükség, de higgye el, megéri. Rítusokat tesz majd meg, rúnákat és bagua tükröt is használunk, s talizmán is lesz, hogy újrakezdje a piacozást, hiszen azt szeretné, igaz?
– Persze, egész életemben ezt csináltam, akár másik termékekkel is dolgoznék, mindjárt jobban is érezném magamat, ha újra ott lehetnék. Hiányoznak az emberek, a környezet, a kereskedés. Szeretném is ezeket a dolgokat, küldje el. Mikorra várjam a javulást?
– Az energiák pár hónapig tisztítják a negativitást, de akár pár hét múlva beindulhatnak bizonyos javulások. Fél év múlva jelentkezzen, addigra biztosan lesz eredmény.
***
El is telt a fél év, s jelentkezett a hölgy.
– Képzelje, mi történt! Én vagyok az a piacos asszony, akinek ellopták az ollóját. Jó híreim vannak!
– Nocsak! Meglett az olló?
– Á, dehogy! Meglett a boldogság. Úgy alakult, hogy az egyik ismerősöm a piacról egyszer csak fölkért, hogy vegyem át az egyik pultját, mert a társa most már kiöregedett. Az üzlet pár hónap alatt annyira beindult, hogy remek bevételeim vannak. A párom is mindjárt más szemekkel néz rám, mivel újra keresek, a viták szinte megszűntek. A gyerek meg megismerkedett egy lánnyal a számítógépen keresztül, aki a szomszéd városban dolgozik, s a múlt héten ő is elkezdett abban a gyárban dolgozni. Hát el tudja képzelni? Olyan jól érzem magamat, hogy az csodálatos! Ja, és még valami. Ahogyan végigsétáltam a piacon, büszkén, elhaladtam az ollótolvaj mellett is. Fölcsapott fejjel a szemébe néztem, ő pedig csak sunyított. Aztán arrébblépett, hát látom, hogy sántít. Odaszóltam neki: „Talán ismét valami rosszban sántikálsz? Mert látom, hogy sántikálsz!" Nem is válaszolt, csak lesütötte a szemét. Később hallottam, hogy volt egy balesete és abban sérült meg, ezért sántikált. Hát visszaütött rá a negatív energia, amit rám küldött!