2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK

Romantikus hálószobatitkok

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.
Az alábbi hálószoba méretét tekintve pontosan annyi, amekkorának minimum illik lennie egy hálószobának. A mérete azért lett ekkora, mert egy méter szélességet gipszkarton segítségével leválasztottunk belőle, ahol a padlóba pincelejárót vágtunk, lépcsőt is terveztünk lefelé. (Statikus elemzése és engedélye után vágtuk ki a padlót a pincelejárónak.)

Lépcsőlejáró vezet a nappaliba, amely a pincében kapott helyet

Lépcsőlejáró vezet a nappaliba, amely a pincében kapott helyet

Ugyanis ez idáig csak az udvarról volt megközelíthető a pince. A szobában nagyobb gardróbszekrényt nem tudtunk elhelyezni teljes falszélességben, mégpedig az így kialakult nyílászárók holléte miatt.
Pontosan emiatt döntöttünk a hidas szekrény mellett. Ezáltal a ruhák nem férnek el benne teljesen, de máshol is kialakításra kerül majd egy nagyobb gardróbszekrény, ahol már minden elfér. Ebben a szekrényben inkább a fontosabb dolgok lesznek elhelyezve, amikre sűrűbben szükség van.

A franciaágy mindkét oldalán található minimális gardróbrész, felül pedig polcos részeket terveztem. Kicsit megbontva az egyhangúságot, a felső részek alatt dekorációs dolgoknak, könyveknek is alakítottam ki helyet, ami alatt éjjelilámpákat helyeztünk el. Csak az ágy jobb oldalán tudtunk helyet szorítani egy fiókos éjjeliszekrénynek, ami az éjjeli lepakoláshoz szükségeltetik, de mindezt kompenzálja a nagyobb méretű franciaágy.

A tárolási lehetőségeket még növeltük a franciaágy alá tervezett fiókos rendszerrel. Valamint az ággyal szembeni falra egy kétajtós, háromfiókos rendszer került, ami felett tükröt helyeztem el.
A szobában a bútorokat a fehér és fa szín kombinációja alkotja, kiegészítő színként a türkizt választották a tulajdonosok, ami textilek formájában mutatkozik meg, de a falon türkiz, mintás tapéta is hangsúlyozza mindazt.

Pincelépcső

Pincelépcső

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.