2024. április 19., péntek

Minden adott a kezdéshez

A bontási engedély kiadása után elkezdődhet a zentai Mašinoremont bontása

Szeptember elején kezdték meg a zentai buszállomás lebontását, végül pár nap alatt egyenlővé tették a földdel, azóta pedig már a munkálatokból visszamaradt hordalékot is eltakarították. Azt gondolhatná a polgár, hogy ezzel végérvényesen megindult az áruházlánc építkezési folyamata, de újra csend honol a parcellán. A tervek szerint a buszállomás mellett lévő Mašinoremontot és az ahhoz tartozó épületeket is lebontják, de egyelőre nincs mozgás.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere elmondta, hogy információk szerint a konverziós eljárás lezajlott, és a cég, amely végzi a munkálatokat, teljesítette az állam iránti kötelezettségeit, vagyis ingyen rendelkezhetnek a területtel, a bontási engedély után pedig megkezdhetik a munkálatokat. Azt, hogy ez pontosan mikor fog megtörténni, egyelőre nem tudni, ahogyan azt sem, hogy mikorra készül el a tervezett üzlet.

– Nem szeretnék pontos dátumot mondani, mert azt mindenki biztosra venné. Vannak elképzelések, hogy húsvétig vagy a nyár elejéig, de az is lehet, hogy csak jövő karácsonyra. Tehát valamikor a jövő év folyamán. Ami esetleg támpont lehet, az az, hogy ennél az áruházláncnál a tapasztalatok azt mutatják, hogy a munkálatok megkezdése után négy hónappal elkészül az objektum – magyarázta Czegledi.

Bontás előtti helyzetkép

Bontás előtti helyzetkép

A bontással együtt a buszállomás is új helyet kap majd. A vasútállomás épületében szeretnének kialakítani egy várótermet, illetve mellékhelyiségeket. A tervdokumentáció kész, már csak el kell fogadni. A buszok szeptember eleje óta ott veszik fel az utasokat. A polgármester elmondta, hogy a kezdeti nehézségek után az utasok is, és a busztársaságok is megszokták az új megállót. Hozzátette, hogy több munkálatot is elvégeznek azon a területen. Már kijavították az úthibákat, valamint megoldották a víz és a szennyvíz elvezetését. A kültéri buszmegállót már megrendelték, várják, hogy megérkezzen. A közvilágításon is javítanak azon a részen. Czegledi elmondta, hogy ezek a munkálatok, a váróterem kialakításán túl, összesen 5 millió dinárba kerülnek.