2024. március 28., csütörtök

Továbbra is autózható a Kiszácsi utca

A városi útügyi titkárság a múlt hét elején forgalomkorlátozást rendelt el a Kiszácsi utcában lévő felüljáró környékén, a felújítási munkálatok azonban még mindig nem kezdődtek meg. Pontosabban a forgalomkorlátozás maradt el mostanáig, a felüljáró újjáépítése megkezdődött, de a munkagépek egyelőre fent állnak.

Az eredeti terv szerint ennek a vasúti hídnak a rekonstrukciója 2022. március 20-áig tart, a késés miatt nem kell attól tartanunk, hogy a munkálatok elhúzódnak. A Temerini utcában elvégzett, hasonló munka tapasztalatából bizonyosra vehetjük, hogy a forgalomkorlátozás jóval a kitűzött határidő előtt megszűnik, és az útzárlatot a lehető legrövidebb ideig fogják rákényszeríteni az autósokra (és a gyalogosokra is).

Eltérően a városi előjelű munkálatoktól, amelyek rendszerint csigalassúsággal folynak, és általában az elvégzett munka vége felé megrekednek, valamint az utolsó símításokra néha heteket kell várni. Természetesen mindvégig építkezési kerítéseket kerülgetve, gyakran az egész lakónegyedet megkerülő vonalon.Bármelyik pillanatban várható tehát a Kiszácsi utcának a teljes lezárása, ami várhatóan szinte az egész városban dugók kialakulásához vezet majd.