2024. április 18., csütörtök

Felújítják a sétány melletti lakónegyedet

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal versenypályázatot írt ki a Marko Miljanov, Dušan Vasiljev és a Visarion püspök utcák közötti városnegyed felújítása céljából.
A pályázati dokumentációból kiderül, hogy a sétány, valamint a Marko Miljanov, a Dušan Vasiljev és a Visarion püspök utcák közötti területen folynak majd a felújítási munkálatok. Ezen a részen négy magas lakóépület van, közöttük az udvarban pedig játszótér, kosárlabdapálya, pingpongasztal és padok helyezkednek el. Ezeket folyamatosan karbantartották, de ettől függetlenül a betonfelületek megrepedeztek, közöttük gaz, kóró nő, a valamikori füves területeknek mára nyomuk sincs.

A felújítási munkálatok keretében rekonstruálják majd a járdákat, valamint azokat a lépcsőket, amelyek összekötik a játszóeret a parkolóval. Ezenkívül 40 méteren új aszfaltot húznak a bekötőutakra.
A tervek szerint a játszótér puha padlózatot kap, új játékalkalmatosságokat szerelnek fel, a sportpályákat speciális gumiszerű anyaggal fedik le, a labdarúgópályán két gólt helyeznek el, és kerítést állítanak a sportpálya köré. Ezenkívül megújul a közmegvilágítás is.

Megújulnak a játszóterek, sportpályák, új közmegvilágítást, padokat helyeznek el a sétány melletti városnegyedben

Megújulnak a játszóterek, sportpályák, új közmegvilágítást, padokat helyeznek el a sétány melletti városnegyedben

Ami a zöld felületeket illeti, 4100 négyzetméteren ültetnek friss pázsitot, a Városi Kertészet Közvállalat dolgozói a tervek szerint eltávolítanak két korhadt fát, két gesztenyefa-csemetét pedig átültetnek. Az épületek közötti területen a lépcsőket is rekonstruálják és biztonsági korlátot helyeznek el. Az óvóhely bejárati ajtaját is lecserélik, továbbá 15 szemetest, 24 új padot, két kerékpárparkolót helyeznek el a szóban forgó területen.
A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal által kiírt versenypályázatra még ma, szeptember 30-ig lehet jelentkezni, az önkormányzat 30 millió dinárt irányozott elő a projekt megvalósítására.