2024. április 19., péntek
EURÓPAI POROND

Porondon a Ferencváros, a Zvezda és a Partizan

Ma este rendezik meg a második, illetve a harmadik számú európai kupasorozat 2. fordulójának összes mérkőzését. Az Európa-ligában pályára lép a magyar és a szerb bajnok, a Konferencia Ligában pedig a Partizan folytathatja jó szereplését. Leverkuseni veresége után a Ferencváros ezúttal hazai pályán, a Groupama Arénában fogadja Sevilla zöld-fehér együttesét, a Betis csapatát. A reményt keltő németországi szereplés után ezúttal nagyon fontos volna a Fradi részéről, hogy a jó játék mellé pontszerzés is párosuljon. Friss hír, hogy Sergio Canales, a spanyol csapat válogatott sztárjátékosa sérülés miatt biztosan kihagyja az esti találkozót, ami pluszban növeli a magyar reményeket.

A Crvena zvezda az 1. fordulós, Braga elleni bravúros győzelme után Bulgáriába látogat, hogy a Ludogorec ellen lépjen pályára, a Partizan pedig hazai pályán fogadja az észt Flora csapatát.

Érdekesebb mérkőzések, Európa-liga, a 2. forduló: Lyon–Brøndby, Real Sociedad–Monaco, Napoli–Spartak (M), Marseille–Galatasaray, Ludogorec–C. zvezda, FTC–Betis, Celtic–Bayer Leverkusen, Konferencia Liga, A csoport: LASK–Makkabi (TA), Partizan–Flora, Zorya–Roma, Kolozsvár–Randers, Feyenoord–Slavia (P), PAOK–Slovan, Vitesse–Rennes.

NB I.

Edzőváltás Zalaegerszegen?

Kellemetlenül érintette a zalaegerszegieket a múlt pénteken hazai pályán a Pakstól elszenvedett nagyarányú vereség. „Olyan gólokat kaptunk… Ha egy utánpótláscsapatot rendesen összeraknak, nem kap ennyi gólt – ez nevetséges!” – nyilatkozta többek között a találkozót követően Waltner Róbert, a ZTE vezetőedzője, és könnyen előfordulhat, hogy a közeljövőben edzőváltásra kerül sor Zalaegerszegen, hiszen a Nemzeti Sport értesülései szerint a klub vezetői már felvették a kapcsolatot Aczél Zoltánnal, aki jelenleg az NB III.-ban szereplő Kozármislenyt irányítja… Vasárnap a Zalaegerszeg az MTK-t látja vendégül. Ugyancsak vasárnap kerül sor a dobogósok csatájára. A jelenleg harmadik helyen álló Paks a második Ferencvárost fogadja. Mindkét csapat jó formában van, a paksiak sorozatban három, a Fradi öt bajnokit nyert meg, ezek közül ráadásul az utolsó kettő rangadó volt, hiszen előbb a Fehérvárt, majd az Újpestet is két vállra fektette. Az elmúlt idényben mindhárom egymás elleni találkozójukat a címvédő nyerte meg, ráadásul volt, hogy kiütéses vereséget mérve a paksiakra. Figyelembe véve, hogy a találkozót megelőzően ma még a Betis ellen is pályára lép a Ferencváros az Európa-ligában, a vasárnapi kiütéses zöld-fehér siker ezúttal kevéssé valószínű.

A program, péntek: Honvéd–Kisvárda (20 óra), szombat: Újpest–Gyirmót (14.45), Puskás Akadémia–Mezőkövesd (17), Debrecen–Fehérvár (19.30), vasárnap: Zalaegerszeg–MTK (14.15), Paks–Ferencváros (17).