2024. április 18., csütörtök

A Youtube is bekapcsolódik az oltásellenesekkel szembeni küzdelembe

A Youtube platformja közölte, hogy felfüggesztett minden olyan videófelvételt, amelyek téves információkat tartalmaznak a védőoltásokról - írja az N1 hírportál.

A felhasználóknak tilos olyan videókat közzétenni, amelyek a védőoltások krónikus mellékhatásait hangsúlyozzák. Ez alól csak a hivatalos szervek által elismert mellékhatások képeznek kivételt. Emellett azokat a videókat is, amelyek a védőoltások összetételére vonatkozó téves információkat közlik.

Ennek ellenére a Youtube továbbra is engedélyezi, hogy a felhasználók tudományos alapokon nyugvó vitákat indítsanak a védőoltásokkal kapcsolatban, vagy a személyesen megélt tapasztalataikról.

Ezt mindaddig megtehetik, amíg a közzétett videófelvételük nem tartalmaz a védőoltásokkal kapcsolatos téves információkat és amíg megegyeznek a Youtube szabályaival.

A Washington Post értesülései szerint a Youtube azokat a csatornákat is felfüggeszti, amelyek valami módon kapcsolatban állnak a legnagyobb oltásellenes személyekkel, mint Joseph Mercola, vagy ifjabb Robert F. Kennedy.