2024. március 19., kedd

Jó pályázat rossz időben

Rendkívüli ülést tartott a zentai KKT

Megtartotta 18. rendkívüli ülését a zentai községi képviselő-testület. A jelen lévő 22 tag három napirendi pontot vitatott meg: az energiahatékonysági pályázat pénzeszközeinek átcsoportosítását, a Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatójának megválasztásáról és a pályázat lefolytatásáról szóló rendeletjavaslatot, valamint ennek a pályázatnak a lefolytatására létrehozott bizottság megalakításáról szóló rendeletjavaslatot.

Sztantity Szebasztián, Zenta község tanácsának gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tagja az energetikára pályázattal kapcsolatban elmondta, hogy a hőszigeteléses körre nem volt annyi jelentkező, mint amennyi eszközt előláttak. Így a fennmaradó összeget átcsoportosították a gáz- és pellet kazán vásárlására, illetve a nyílászárók cseréjére vonatkozó pályázati körökre. Hozzátette, hogy hamarosan megjelenik az elsődleges lista, illetve megkezdődik a terepi ellenőrzés.

Sztantity Szebasztián

Sztantity Szebasztián

Sztantity elmondta, hogy összesen 91 pályázat érkezett be, ebből 12 volt érvénytelen. Minden olyan pályázatot, ami a hőszigetelésre, illetve a gáz- és pellet kazán vásárlására érkezett be, támogatni tudják, emellett a 44 pályázat közül, ami a nyílászárók cseréjére vonatkozik, abból 32-t támogatnak, a jelenlegi állás szerint.

– Az időszakválasztás nem a legszerencsésebb volt. Ezt jeleztük az illetékes Minisztériumnak is, hogy ezt a programot a jövőben jóval korábban el kell kezdeni megvalósítani, hiszen most már lassan a fűtésszezonba is belenyúlunk, és ezzel számos kellemetlenséget fog okozni nekünk és a pályázóknak is egyaránt. Kértük őket, hogy a jövőben ezt jóval hamarabb, közvetlenül a fűtésszezon után valósítsuk meg, hiszen szándékunkban áll folytatni ezt a programot – jegyezte meg Sztantity a felszólalásában.

Az első és a második napirendi pontot vita nélkül elfogadták, azonban a harmadik esetében az ellenzéki képviselők nehezményezték, hogy a Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatói poszt betöltésére kiírt pályázatot lebonyolító bizottság tagjai mind a hatalmi pártok soraiból kerültek ki. Úgy vélik, hogy ez nem politikai, hanem gazdasági kérdés kellene, hogy legyen, hiszen a vállalat minden polgár ügye, és ebben a kérdésben ők is szerettek volna részt venni. Ennek tükrében az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak a harmadik napirendi pontról.