2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Allegri kontra Tuchel, első felvonás

Ahhoz képest, hogy mekkora renoméjú klubokról van szó, ritkaságszámba menő összecsapást tartogat a BL ma esti fordulója, hiszen a H csoportban a Juventus és a Chelsea csap össze. A felek története során két alkalommal játszottak egymással oda-vissza meccseket, a 2008/09-es kiírás nyolcaddöntőjében a londoni Kékek kerültek ki győztesen, míg a 2012-es csoportkörben a Zebrák jártak jobban, hiszen többek között torinói sikerük miatt az angolok meglepetésre tovább sem jutottak. A mai párharc az erőviszonyokat tekintve a Juve bizonytalankodása, illetve néhány sérültje miatt inkább a Chelsea felé billen, bár Massimiliano Allegriéket ilyen körülmények között sem szabad leírni. Ebbe a hibába vélhetően Thomas Tuchel sem fog esni, már csak azért sem, mert a német és az olasz szaktárs pályafutásuk során először néznek szembe egymással.

Fontos mérkőzést játszik a Villarreal ellen (21 óra) az F csoportban a Manchester United. A Vörös Ördögök kellemetlen meglepetéssel indították a BL-szezont, hiszen 2:1-es vereséget szenvedtek a négyes papíron leggyengébb gárdájától, a Young Boystól Svájcban, így bármennyire is kiemelkedik a kvartettből Ole Gunnar Solskjær legénysége, két kör után igencsak rosszul mutatna a 0 vagy 1 pont – főleg annak fényében, hogy a hétvégén az Old Traffordon kapott ki a csapat az Aston Villától, ami után olyan véleményeket is lehetett olvasni a brit szaksajtóban, melyek szerint talán jobb lenne megválni a norvég mestertől… A másik meccsen az Atalanta fogadja a bernieket (18.45), az olaszoknak vélhetően ez lesz a legkönnyebben begyűjthető három pont, ezért nem hibázhatnak.

Az E csoportban a Bayern a kijevi Dinamo ellen stabilizálhatja első helyét, míg a Barcelona a Benficához utazik, ahol, ha kikap, Ronald Koeman és stábja kellemetlen számolgatások elé nézhet. Teljesen kiszámíthatatlan a G csoport, ahol az első nap két iksze után Salzburg–Lille és Wolfsburg–Sevilla találkozót rendeznek.