2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Korai vízválasztó a halálcsoportban?

Bár még csak a második körre készülnek Európa legjobb gárdái a Bajnokok Ligájában, akad olyan kvartett a csoportkörben, ahol már ebben a korai szakaszban kulcsfontosságú, hogy ne szedjen össze lépéshátrányt egy-egy klub. A legjobb példa erre a helyzetre a Milané, amely a B jelű halálcsoport első játéknapján a Liverpool vendégeként – félidei vezetés után – 3:2 arányban alulmaradt, és ha ma este (21 óra) a San Siróban kikapna az Atlético ellen, máris tetemes hátrányba kerülne a továbbjutóhelyekhez képest. Sok más esetben talán túlzó lenne a „tetemes” jelző, de egy Pool–Atléti párossal szemben hat, illetve négy pont lemaradás korán végzetes lehet. A Serie A-ban szépen menetelő Stefano Piolinak tehát mindenképp győznie kell legénységével, ugyanakkor fél szemmel a Porto–Liverpool meccsre is figyelhet, ahol a házigazda – a csoport „gyenge” láncszeme – borsot törhet Jürgen Kloppék orra alá, megakadályozva a Mersey-partiak korai elhúzását.

A Milanéhoz hasonló helyzetben van az olasz nagyváros másik csapata, az Inter is, bár a D csoportból jóval kevesebb gondja lehet a továbbjutással a Neroazzurrinak, amely Ukrajnában a Sahtar legyőzésével javíthatja ki, hogy az első körben otthon hajrágóllal kapott ki a négyes másik gigászától. A Real Madrid a Santiago Bernabéuban teheti a helyére a Sheriffet, amely két hete jócskán meglepte a donyeckieket.

Az A jelű négyesben a Leipzignek kötelező a Brugge elleni három pont bezsebelése, ha nem akar lemaradni a most egymással játszó PSG–Manchester City párosa mögött. A C csoportban az Ajax és a dortmundi Borussia egyaránt otthon játszik, és ha legyőzi a Beşiktaşt, illetve a Sportingot, két forduló után két 6 és két 0 pontos klubot mutatna a tabella.