2024. április 24., szerda
ABA-LIGA

A Zvezda nem viccelt a nyitókörben

Bajnoki címvédőhöz méltó nyitányt tartott a Crvena zvezda az ABA-liga 1. fordulójában. A piros-fehérek a Splitet fogadták, és már az első félidő (53:28) után nyilvánvaló volt, hogy Dejan Radonjić fiai komoly arányú sikert könyvelnek el a horvát tengerpartiak ellen (97:61). A pálya minden részéről remekül dobó Zvezda soraiból Nikola Ivanović volt a legeredményesebb, a montenegrói 20 pontja mellé 6-6 lepattanót és gólpasszt, illetve 4 labdaszerzést jegyzett.

ABA-liga, az 1. fordulóban: Mornar–Cibona 77:87, Crvena zvezda–Split 97:61, Igokea–Borac 91:89, Cedevita Olimpija–Krka 88:56, Mega–Studentski Centar 101:68, Budućnost–FMP 82:72.

NBA

Abdul-Jabbar: Mindenki vegye fel az oltást!

Kategorikus kijelentést tett egy héttel a tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) indulása előtt Kareem Abdul-Jabbar, minden idők egyik legjobb elitligás játékosa, hatszoros NBA-bajnok. A 74 éves élő legenda – aki a mai napig tartja a liga pontrekordját – kifejtette, véleménye szerint mindenkinek, aki aktív közreműködője a bajnokságnak, fel kéne vennie a koronavírus elleni védőoltást, akik pedig nem hajlandók meghozni ezt a döntést, azokat el kell távolítani a csapatból. „Nem adhatunk teret olyan embereknek, akik kockáztatni akarják a csapattársaik, a stábtagok és a szurkolók egészségét, csak mert nem fogják fel a helyzet komolyságát” – fogalmazott Abdul-Jabbar.

Az amerikai sportsajtó tájékoztatása szerint a játékosok legalább 10 százaléka nem akarja felvenni a védőoltást, a legnagyobb név közülük Kyrie Irving.