2024. március 28., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Rossz élmény átalakítása

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Nem akarom elhinni, hogy már megint megtörtént a dolog, hogy engem kapott el a rendőr. Nagyon szemtelenek ezek a rendőrök! Ott bujkálnak a bokor mögött, a múltkor pedig egy olyan kanyarnál bujkáltak, ahol nem voltak láthatók, csak akkor láttam meg őket, amikor odaértem. Azelőtt pedig a radart elrejtették egy olyan kocsiban, amelyikről senki sem feltételezte, hogy a rendőrséghez tartozik. Szóljon már hozzá! Hát nem szemtelenek?
– Nos, mi is az, amit tulajdonképpen tőlem szeretne kérni?
– Hát azt, hogy többet ne büntessenek meg. Ne kapjanak el!
– Vagyis, hogy szabálytalanságokat kövessen el, ne legyen bekötve, gyorsan hajtson, néhány itallal a szervezetében, meg hasonlókat? És természetesen, hogy mindezt megússza?
– Hát... így valahogy, a lényeg, hogy ne büntessenek...
– Nézze, én szívesen segítek önnek úgy, hogy talizmánokat küldök, hogy védettsége legyen a közlekedésben, kristályokkal, védelmi számokkal, yantra képekkel sokat el tudunk érni. Elérhetjük azt, hogy a kocsija, ön és utasai, a többi ember, akikkel kontaktusba kerül a közlekedés folyamán, meg legyenek védve, ne történjen sérülés, vagy ha az sorsszerű, akkor minimális legyen. Ám abban, hogy bűnözzön, nem tudok, s nem is akarok részt venni. No, de ez nem baj, ne csüggedjen. Mert tudok segíteni önnek. Tehát e talizmánok mellett segítek önnek abban, hogy e rossz élményt átalakítsa jó dologra.
– No, ilyen is van? Ez érdekel. Vajon mi jó lehet ebben a rosszban?
– Tehát az alapvető elv az, hogy addig ismétlődnek a dolgok az életünkben, amíg nem tanuljuk meg a leckét, amit meg kellene tanulnunk. Felelősséget kell vállalnunk, meg kell értenünk az üzenetet, el kell sajátítanunk az új hozzáállást. Mi kell ahhoz, hogy megváltozzunk, s ekkor változnak majd a körülmények is az életünkben. Ha nem tanuljuk meg a leckét, akkor mindig nehezebb leckét kapunk, tehát, ha ön nem tanulja meg ezt a közlekedéssel kapcsolatos leckét, valószínűleg a büntetés súlyosabb lesz.
– Ez az állítólagos lecke meddig tart? Vagyis mennyi idő kell ahhoz, hogy megtanuljam, amit kell, s ne ismétlődjenek a dolgok az életemben?
– Ez egy nagyon jó kérdés. A válasz az, hogy néhány hét és pár ezer év!
– Úha! Ez mit jelent, mitől függ?
– Leginkább tőlünk függ. Amikor megtanuljuk a leckét, akkor megszűnnek ezek a terhelő körülmények. Néha, a Szaturnusz visszatérésekor megismétlődik az alapvető probléma, sokszor ugyanaz a probléma, kicsit más pakolásban. Ha használjuk a bölcsességet, a tapasztalatot, a tudást, amit elsajátítottunk, akkor a probléma azonnal megszűnik. Ám ha nem sajátítottuk el a leckét, akkor a probléma kitart.
– Ez csak a közlekedésre vonatkozik?
– Dehogy! Ide tartozik az is, ha valakinek folyton munkahelyi problémája van, ha agresszív főnököket vonz be, vagy olyanokat, akik kihasználják, fenyegetik. Ide tartozik az is, ha valaki folyton hasonló partnert vonz be, iszákosat, agresszívat, hűtlent. Ide tartozik az is, amikor adósságokba, függőségekbe, rossz viszonyokba keveredünk. Tehát most megtanítom önt, hogy hogyan tudja a rosszat jóra fordítani.
– Nagyszerű! Érdekel!
– A lényeg az, hogy meglássuk a jót, ami ebből a helyzetből adódik. Tehát amellett, hogy elküldöm önnek a talizmánokat a közlekedésre, fontos, hogy ön is elvégezze a következőket: kimond 11 mondatot (a 11, 22, 33 mesterszám, ezeket ajánlatos használni, ahol tudjuk), melyekben a rosszat jóvá alakítja. Máshogy fogalmazva, minden negatív dologban lássa meg a jót, ami ebből származhat. Főleg lássa be a saját vétkét is, és ne másokat hibáztasson. Előtte azonban fontos, hogy ön megértse azt, hogy ez egy feladat, életlecke. Ha ön frusztrált marad, s csak azt érzi, hogy büntetve van, s nem látja be, hogy ön vétkezett, ön hajtott gyorsan, nem tartotta be a biztonsági szabályokat, akkor ez nem hoz eredményt. Nos, ilyen esetben a tanulás nem évekig, hanem akár több életen át is tarthat, s mindig erősebb formában mutatkozik meg. Ha ön minél hamarabb meg akarja szüntetni ezeket a kötődéseket, akkor meg kell értenie, hogy ön hibázott. Nem kell elítélje, gyűlölje magát ezért, csak tanulnia kell ezekből a hibákból. Tehát, ha beismerte vétkét saját magának, akkor ismételje a következő mondatokat 11 napig, s mindennap tűnődjön el, és összpontosítson egy-egy kijelentésre:
1. Köszönöm a felsőbb énemnek és a rendőröknek, hogy meg akartak védeni attól, hogy megsérüljek, mert végül is ez volt a céljuk.
2. Köszönöm a felsőbb énemnek és a rendőröknek, hogy leállítottak, mert valójában nem is a hajtásra figyeltem, hanem máshol járt az eszem.
3. Belátom, hogy a gumiabroncsaim sem a legmegfelelőbbek, s hálás vagyok, hogy nem történt nagyobb baj.
4. Hálás vagyok a büntetésért, azért, mert minimális káron felfoghattam, hogy nagyobb felelősséggel tartozom.
5. Most már belátom, hogy magamat és másokat is komoly veszélybe sodorhattam volna azáltal, hogy túl gyorsan hajtok, tehát hálás vagyok ezért az eseményért, mert ezt eddig nem vettem komolyan.
6. Hálás vagyok a felsőbb énemnek és Istennek, hogy a rendőrök révén mutatták meg azt a veszélyt, hogy szeretteim és én is veszélybe keveredhettünk volna felelőtlen, gyorsan közlekedő emberek miatt.
7. Ha jobban belegondolok, hálás vagyok a rendőrök munkájáért, hogy igyekeznek biztonságban tartani a közlekedésben részt vevő embereket.
8. Mivel a rendőrök sok közlekedési balesetet láttak, kötelességük megbüntetni azokat, akik vétkeznek a szabályok ellen, még akkor is, ha a vétkező én vagyok.
9. Hálás vagyok azért is, hogy olykor úgy buktatják le a szabálytalankodókat, amikor a vétkező nem is számít rá, mert ezáltal sok sofőrt kordában tartanak úgy, hogy óvatosabban vezetnek, mert, ugye, sosem tudni, hogy melyik bokor mögül ugranak elő.
10. Hálás vagyok Istennek, hogy ez a rendőri beavatkozás az, ami leállított a gyorshajtásomban, nem pedig az, hogy balesetet szenvedtem.
11. Hálás vagyok az égieknek, hogy ez a pénzbeli büntetés az ára annak, hogy végre megértettem a leckét, s ezután felelősebben fogok közlekedni.
– Megértettem! Kérem a talizmánt is a közlekedésre! Jelentkezni fogok még más problémák kapcsán is, mert látom, hogy minden hibám valamire jó volt, s minden negatív eseményből származhat valami jó is, akár 11 is! Majd segít megírni ezeket a mondatokat azokra az eseményekre is, s azokra is ad majd talizmánt, ha kell.
@sz = n Pénzes Etelka

KERETBE A REKLÁMSZÖVEG!