2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS

Jubileumi emlékezés a horgosi labdarúgás száztíz évére

A megemlékezés péntek késő délután kezdődött a Horgos 1911 és a Szeged Öregfiúk labdarúgó-mérkőzésével. Sok meccsen kipróbált nagyszerű játékosok voltak mindkét oldalon. A szegedi csapatban a legismertebb a 210 NB I.-es mérkőzést játszott, háromszoros válogatott Lehota István volt. A végig jó iramú, barátságos hangulatú mérkőzés a Horgos 1911 Öregfiúk 3:0-s győzelmével ért véget.

Az ünnepség a horgosi művelődési házban folytatódott, ahol Sors Róbert klubelnök üdvözölte a jelenlévőket. Nógrádi Tibor, a Csongrád-Csanád Megyei Labdarúgó-szövetség titkára, Vass Zoltán, Kónya Róbert és Borsos Csaba a magyarkanizsai önkormányzat képviseletében, valamint Palágyi Szabolcs a topolyai TSC Labdarúgó-akadémia részéről tisztelte meg jelenlétével az ünnepséget.

Nógrádi Tibor örömét fejezte ki, hogy részt vehet a Horgos 1911 jubileumi ünnepségén, hiszen a horgosi labdarúgás a Trianon előtti időszakban a szegedi labdarúgás után a legismertebb és a legerősebb volt a megyében. Az első horgosi labdarúgóklub neve HAC (Horgosi Atlétikai Club) volt, amely tekintélyes játékerőt képviselt abban az időben – hangsúlyozta Nógrádi Tibor. Sors Róbert a jubileumi emlékezés kapcsán a Horgos 1911 labdarúgóklub nevében emlékplaketteket adományozott. Mindenekelőtt Horgos legidősebb labdarúgójának, a 91. évében járó Tomo Otlokannak, aki sajnos betegsége miatt nem volt jelen. A továbbiakban emlékplakettet kapott Stevan Belančić, Szvoboda Ferenc, Dejan Veselinov, valamint a 80 éves Ratomir Ristić, a horgosi labdarúgás legendája.

Az ünnepi est nagy bejelentése volt, hogy a topolyai TSC Labdarúgó-akadémia és a Horgos 1911 együttműködési szerződést írtak alá, amelynek értelmében a jövőben a horgosi utánpótlás nevelését és az edzők anyagi juttatását is segíteni fogja a TSC.