2024. április 20., szombat

Egyre több újvidéki és belgrádi vásárol ingatlant Szabadkán

Emelkednek az ingatlanárak, már az építkezés ideje alatt eladják a lakásokat

Az elmúlt három évben 30 százalékkal emelkedett a szabadkai lakások átlagára, ennek ellenére a kereslet még mindig magasabb, mint a kínálat. Az ingatlanok iránt nem csak a szabadkai polgárok érdeklődnek, hanem egyre gyakrabban más városokból, például Újvidékről és Belgrádból is érkeznek vásárlók – közli a Vajdasági RTV.

2018-ban egy szabadkai új épületben lévő lakás négyzetméterének átlagos ára 800 euró volt. Az ár fokozatosan emelkedett, az idei évre már átlépte az ezer eurót, de egyes befektetők 1100 eurót is kérnek érte. Az áremelkedés azonban nem befolyásolta a piacot, mert a lakásokat már az építkezés alatt eladják.

„Amint elkezdődik az építkezés, megkezdődik az értékesítés is. Mire felhúzzák az első, vagy a második emeletet, szinte minden lakás elkel. Csak a nagyobbak maradnak meg, de az építkezés végére azokat is eladják" – nyilatkozta Đuro Gavrić, egy szabadkai ingatlanközvetítő iroda tulajdonosa.

Zoran Andrić, egy másik ügynökség tulajdonosa szerint a családi házak ára is emelkedett az elmúlt években. Mint mondta, 60-70 ezer euró alatt már nem lehet házhoz jutni. Andrić rámutatott arra, hogy egyre többen költöznek Szabadkára, elsősorban a munkalehetőségek miatt.