2024. április 25., csütörtök

A Kanizsa Úszóklub kiemelkedő sikerei

A polgármester fogadta őket

Kiemelkedő eredményeket ért el az idei szezonban a magyarkanizsai Kanizsa Úszóklub összesítésben, ugyanakkor tagjai külön-külön is számos éremmel, serleggel gazdagodtak az idén. Négy országos bajnoki helyezést, öt ezüstérmet, három bronzérmet és két negyedik helyezést gyűjtöttek be. A sikeres úszókat, edzőiket és a klub elnökét hétfőn Fejsztámer Róbert polgármester fogadta a városházán.

A klub legeredményesebb versenyzője Muhi Ádám lett, aki mintegy 400 versenyző közül az idei évben összesítésben negyedik helyet ért el. A lányoknál Magosi Réka bizonyult a legjobbnak a klubon belül, aki a magyarkanizsai futó- és úszófesztiválon a legeredményesebb lány versenyző lett.
Dragan Aćić, a Kanizsa Úszóklub elnöke elmondta, hogy az egyéni eredmények mellett a Kanizsa Úszóklub az idei évben összesítésben országos első helyezést ért el. 2011-es megalakulásuk óta már hetedik alkalommal lettek elsők.

– A legnagyobb eredmény az országos első hely, amit sikerült elcsípnünk. Olyan nagynevű klubokat hagytunk magunk mögött, mint a becsei, a szabadkai, a belgrádi úszóklub, a Vojvodina úszóklub. Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy ilyen fiatal úszókkal nyertük meg.
A magyarkanizsai önkormányzat éves szinten támogatja a községbeli sportklubokat, így az úszóklubot is. Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, dolgoznak azon, hogy a fiatal sportolók a téli időszakban is megfelelő körülmények között edzhessenek.

A fogadás résztvevői

A fogadás résztvevői

– Az eredmények arra ösztönöznek bennünket, hogy minél előbb megcsináljuk azokat a turisztikai fejlesztéseket, amelyek révén nagyobb úszómedencék várják a fiatal sportolókat. Ezek az eredmények és díjak azt vetítik előre, hogy érdemes ebbe a sportágba infrastrukturálisan is befektetni.
A fogadás során az úszóklub tagjai, vezetői ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól.