2021. december 6., hétfő

Egy domináns és egy meglepő

A Győr és a Ferencváros egyaránt győzelemmel abszolválta a női BL harmadik fordulóját, közülük is a budapestiek Rosztov felett aratott idegenbeli, egygólos sikere számít igazán nagy fegyverténynek. Az oroszok egy 4:0-s sorozattal kezdtek, a félidő mégis 11:8-as magyar vezetéssel zárult. A második félidőben az FTC hat góllal is elhúzott, ám négy egymást követő kiállítás megakasztotta a lendületet, 15 percig gólt sem szereztek, s a hajrára a házigazdák visszavették az előnyt, ám fél perccel a vége előtt Klujber Katrin találata a magyarok javára döntötte el a mérkőzést.

Győrbe a moszkvai CSZKA látogatott a hétvégén, s a tízgólos különbséget mutató végeredmény láttán úgy tűnhet, hogy a házigazdák végig uralták a mérkőzést, ám még a meccs háromnegyedénél is csupán 23:20 volt az állás. Ezt követően azonban magasabb fokozatra kapcsolt a hazai együttes, és 12 perc alatt egy 7:0-s sorozattal eldöntötte a találkozót. A hazaiaknál Jelena Despotovićon kívül minden mezőnyjátékos, sőt egyszer még a kapuból Silje Solberg is szerzett gólt.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Rosztov–FTC 19:20, Dortmund–Brest 30:27, Koprivnica–Bukarest 31:36, Esbjerg–Budućnost 35:20. B csoport: Kastamonu–Ljubljana 23:24, Győr–CSZKA Moszkva 32:22, Metz–Kristiansand 23:18, Sävehof–Odense 31:37.