2021. október 21., csütörtök

Betiltották a kutyaevés hagyományát Dél-Koreában

Moon Jae-In dél-koreai elnök úgy döntött, hogy betiltja a kutyahús fogyasztásának gyakorlatát az országban, mert ez a hagyomány nemzetközileg megszégyeníti az országot, közölte az elnök irodája.

A kutyahús a dél-koreai konyha egyik összetevője, és becslések szerint évente körülbelül egymillió kutyát esznek meg. Ennek a húsnak a fogyasztása csökkent, amikor a dél-koreaiak inkább házikedvencként tartottak kutyákat, mint vágóállatként. A gyakorlat a fiatal generációk körében is tabuvá vált, és az állatvédők nyomása is fokozódott.

Dél-Korea kisállat ágazata fellendülőben van, és egyre többen tartanak kutyát kedvencként. Egyikük az elnök, aki nagy kutyabarátként ismert, és többet is tart otthon, köztük egyet, akit megbízatása kezdetén mentett meg. A választási kampányban Moon megígérte, hogy örökbe fogadja Torit, és a kutya lett az első megmentett kutya, aki belépett a Kék Házba.

Moon a kutyahús fogyasztásának betiltását javasolta, miután meghallotta azt a tervet, hogy javítsák a kóbor kutyák ellátását az országban, mondta szóvivője.