2021. december 7., kedd

Matematika, fizika és sakk

Ingyenes tehetségfejlesztő foglalkozássorozat kezdődött Szabadkán

Huszonhatodik alkalommal nyitották meg a tanévet a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskolában. A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában szombaton megkezdődtek a műhelymunkák, amelyek szervezője az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete. A foglalkozások ingyenesek és a matematikára, a fizikára, valamint a sakkra terjednek ki. Tóth Gabriella programkoordinátor elmondása szerint, szeretnék jobban felkelteni a tanulók érdeklődését a természettudományok iránt.

– Célunk, hogy fejlesszük a gyerekek gondolkodását, a természettudományok felé próbáljuk őket irányítani, mert úgy érezzük, hogy ez a terület az utóbbi időben kicsit háttérbe szorult. Igyekszünk minél több tanulót toborozni, arra biztatni őket, hogy jöjjenek el. A tanárok munkáját is szeretnénk megkönnyíteni, hiszen most a covidos körülmények között nagyon nehéz szakköröket, emelt szintű órákat tartanak. Ezek a foglalkozások szombatonként zajlanak. Megpróbáljuk úgy összeállítani az órarendet, hogy minden második szombaton kerüljön rá sor, de most kivételesen jövő szombaton is várjuk a gyerekeket. A matematikát, a fizikát és a sakkot céloztuk meg. Matematikára bárki jöhet, az általános iskola első osztályától a középiskola végéig, fizikából a hatodikosok, a hetedikesek és a nyolcadikosok, sakkra pedig szintén mindenkit várunk, alsósokat és felsősöket is.

Tóth Gabriella a tanévnyitón (Fotó: Lukács Melinda)

A foglalkozásaink kilencven percig tartanak, általában több mint száz tanulóval zajlanak és ez minden bizonnyal ezúttal is így lesz. Ez nagyon jó szám, nem kell elfeledni, hogy a jövés-menés a szülőket is megmozgatja, erre nekik is rámegy a hétvégéjük, a szabadidejük, ezzel azonban sokat tehetnek a gyermekeikért. A tervek szerint tizenegy szombatunk lesz február közepéig, de ez az intézkedésektől függően változhat. Menet közben is bárki csatlakozhat. Érdeklődni a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola Facebook-oldalán lehet – tudtuk meg Tóth Gabriellától.