2024. március 29., péntek
SPORTBULVÁR

Macskamentés meccs közben

Tribünről leeső macskát mentettek meg szurkolók a miami Hard Rock Stadionban szombaton megrendezett amerikaifutball-meccsen. A szerencsétlenül járt állat valahogy bejutott a stadionba, és már az emeleti lelátó homlokzatáról, egy vezetékbe kapaszkodva lógott a mélység fölött, amikor a szurkolók észrevették. Ekkor a pályán zajló mérkőzés helyett a tömeg figyelme perceken át a túlélésért küzdő állatra szegeződött. Némi kapálózás után a macska leesett, de szerencsére semmi baja nem lett, mert a lent álló szurkolók eközben már készültek az elkapására: egy amerikai zászlót használtak hálóként, amin a macska több mint tízméteres zuhanás után is biztonságosan landolt, s örömujjongás tört ki, amikor a magasba emelték. A Miami Hurricanes egyébként, mintegy mellékeseményként 25:23-ra legyőzte az Appalachian State-et azon az estén. A stadion Twitter-üzenetben közölte, hogy a macska szerencsés megmenekülésének örömére adományt küldtek egy, a gazdátlan állatokról gondoskodó civil szervezetnek, és erre biztatták a szurkolókat is.

Több nőt a férficsapathoz!

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint elszomorító, hogy a nemzeti együttesben dolgozó összesen 40 fős személyzetében összesen két hölgy kapott helyet. A kapitány szerint az angol szövetségnek nagyobb erőfeszítést kellene tennie annak érdekében, hogy bevonja a nőket a sportágba. Az 51 éves szakvezető kifejtette, ha megváltozna a női labdarúgás megítélése, az segíthetne rávilágítani arra, hogy szükség van a nőkre a sportág minden területén, így a férficsapatok körül is. „Már sokkal elfogadottabb, hogy egy lány focizik, sokkal több klub és egyesület van, ahol játszhatnak. Az apukák izgatottak emiatt, és valódi lelkesedéssel fogadják” – mondta az Európa-bajnokságon ezüstérmes együttes vezetője.

Southgate szerint ebben a témában már nem itt kellene tartaniuk, erre pedig a lánya hívta fel a figyelmét. Kiemelte, az angol női labdarúgókupát beleszámítva a nők aránya a sportágban 38 százalék, ez azonban nem tükröződik a válogatott stábjában.