2024. április 19., péntek

Gudelj Topolyán

Ivan Gudelj Zsemberi János, a TSC klubelnöke vendégeként megtekintette az új topolyai stadiont, valamint az edzőkkel kimerítő eszmecserét folytatott az edzési módszerekről és trendekről.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója elmondta, megtiszteltetés, ha ilyen nemzetközileg is ismert labdarúgók látogatnak el hozzájuk. „Abban az időben, amikor Gudelj aktív pályafutása zajlott, egészen más szelek fújtak a labdarúgásban, külföldre csak 27-28 évesen szerződhettek a sportolók. Ma ez megváltozott, ahogyan az edzési módszerek is. Hasznosnak ítélem meg, hogy a TSC edzői ilyen tapasztalt játékossal találkozhattak, akinek edzői tapasztalatai is figyelemre méltóak. Gudelj sok ember számára példakép volt. Felnéztek rá az alapján, amit a labdarúgás területén tett, de nem csak a foci szempontjából tekinthető példaképnek” – emelte ki Palágyi.

Az egykori válogatott a róla szóló könyvről és az életéről mesélt, majd a stadiont megtekintve, illetve az akadémiai munkáról tájékozódva szuperlatívuszokban nyilatkozott a látottak alapján.