2024. március 29., péntek

Újdonságok a Cnesában

Felújítás és eszközbeszerzés pályázat útján

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben nagy munkálatok zajlanak. Kicserélik a színpad alatti terem deszkapadlóját, helyrehozzák a pince beázott részét, felújítják a mozi- és színházterem elavult technikai eszközeit, és mindezt a CULTCAP projekt révén valósítják meg.
Jelenleg is dolgoznak a munkások a Cnesa pincehelyiségében, ahol Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere és Vörös Turu Anita, a község művelődéssel megbízott tagja csütörtökön megtekintette a folyamatban lévő munkálatokat.

– Az előadóterem felújítása és a színpad technikai eszközeinek beszerzése hozzávetőlegesen 50 ezer euróba került. Mindezt az Európai Unió határon átnyúló együttműködési programjában sikerült megvalósítani – mondta Vörös Turu Anita.
Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy az IPA-projekthez szükséges 15 százalékos önrészt a magyarkanizsai önkormányzat biztosította.

Nagy munka zajlik a Cnesában

Nagy munka zajlik a Cnesában

– Mindig igyekszünk konkrét, megfogható dolgokat beilleszteni egy-egy projektbe, így ebben a pályázatban a terem padlózatának és magának a teremnek a felújítása is zajlik, ugyanakkor fejlett hang- és fénytechnikai eszközöket vásárolunk. Bízom benne, hogy a járványhelyzet kedvezően alakul, és a polgároknak mielőbb lesz alkalmuk élvezni az intézmény újdonságait – fogalmazott Fejsztámer.

A pincehelyiségben zajló munkálatokkal szeptember végére készülnek el, az új technikai eszközök pedig az év végéig érkeznek meg a Cnesa színháztermébe.