2024. április 20., szombat

Sikeres volt a kezdés

A tanév elején díjat és magyaroszági tanulmányutat is nyertek a kúlai felsős diákok

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolában jól kezdődött a tanév, a diákok és a tanárok is a megszokott munkatempóval dolgoznak, mondta el lapunknak Pozsár Csaba, az iskola igazgatója.

− Minden a legnagyobb rendben zajlik, minden előlátott aktivitást próbálunk a tervek szerint megvalósítani. A nyolcadikosok és az elsőéves középiskolások számára Fiatal vállalkozók továbbképzése elnevezéssel egy igen érdekes versenyt szervezett a Szerbiai Feltalálók Szövetsége Zomborban, amelyen iskolánkból három diák vett részt. A diákoknak többek között egy már meglévő cég pénzügyi tervét, valamint a munkamenet ötlettervét kellett kidolgoznia és bemutatnia. Iskolánk tanulói harmadik helyezéssel tértek haza – mondta Pozsár Csaba.

Az igazgató elmondása szerint az általános iskolák által megvalósítható osztálykirándulásokat érintő tartalmi újítások néhány éve a külföldi tanulmányutak szervezésére is vonatkoznak. A sikeresen megnyert, Járd végig! elnevezésű anyaországi pályázat lehetőségeire építkezve például az itteni hatodikosoknak és hetedikeseknek október folyamán háromnapos tanulmányút keretében alkalmuk lesz ellátogatni Heves megyébe.

− Emellett iskolánk sikeresen pályázott a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozóra, amelynek keretében a Jövő Hősei – Ifjúsági élményprogramon 30 fős felsős tanulókból álló csoporttal veszünk részt. Mindez pedig annak köszönhető, hogy iskolánk az elmúlt három évben több országos fenntarthatósági programban vett részt, és erről a pályázati követelményeknek megfelelően be is számoltunk – mondta az iskola igazgatója.