2024. április 20., szombat
SZARVAS GÁBOR NYELVMŰVELŐ NAPOK

Benevezés a nyelvi vetélkedőre és a beszédversenyre

A Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok keretében október 14-én (csütörtökön) az általános iskolák hetedik osztályos diákjai számára játékos nyelvi vetélkedő megrendezésére kerül sor. A vetélkedőre jó nyelvérzékű, magyar ajkú tanulók jelentkezését várjuk. A jelentkezők egyénileg fognak online versenyezni a Redmenta (https://redmenta.com/) alkalmazáson levő feladatlap kitöltésével. A feladatlapon 45 percig lehet dolgozni 8 és 20 óra közötti tetszőleges időszakban. A feladatok nemcsak asztali számítógépről vagy laptopról, hanem okostelefonról vagy tabletről is elérhetők lesznek. Eredményhirdetés október 15-én (pénteken).

A Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok keretében beszédversenyt hirdetünk a középiskolák tanulói számára. A beszédversenyre a jelentkezőktől 2 perces videóra felvett szöveget várunk. Téma: Nyelvünk ügyében. A jelentkezők szabadon kifejthetik gondolataikat a megadott témával kapcsolatban: mit jelent számukra az anyanyelv, miért fontos az anyanyelv őrzése, ápolása, védelme, mit és hogyan lehet ennek érdekében tenni. A verseny eredményhirdetésére október 15-én (pénteken) kerül sor.

A versenyekre való előzetes jelentkezéseket a következő elektronikus címre várjuk október 8-áig. hodievaerzsebet@gmail.com  – áll a szervező bizottság felhívásában.