2024. április 25., csütörtök

Négymilliót fizetett, hogy levegyék róla az átkot

Az aleksinaci rendőrség öt személyt tartóztatott le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy 36 esztendős Aleksinac környékén élő lakostól 4,3 millió dinárt vettek el, hogy levegyék róla az átkot – írja az N1 hírportál.

Az újvidéki rendőrséggel együttműködve és az aleksinaci Alapfokú Ügyészség utasítására előállították Lj. N.-t (2001), Z. N.-t (1963) bácsi lakosokat, valamint a palánkai illetőségű D. V.-t (1992), V. Đ.-t (1985) és J. L.-t (1994), akiket átverés bűntettével gyanúsítanak.

A gyanú szerint Lj. N. idén júliustól szeptemberig több alkalommal felhívta a harminchat esztendős aleksinaci férfit, akinek azt mondta, hogy a fekete mágia hatása alatt áll és hamarosan meg is halhat. Ezt követően felajánlotta, hogy egy bizonyos összeg fejében leveszi róla az átkot, amely ajánlatot az áldozat el is fogadott.

Lj. N. ezután utasításokat adott a számára, hogy elektronikus úton fizesse be a kért összeget a többi gyanúsított számlájára is.

Az aleksinaci Alapfokú Ügyészség utasítására a gyanúsítottakat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd ezt követően bűnvádi feljelentés mellett az ügyészség elé kerülnek.