2024. április 18., csütörtök

Újvidéki Oktoberfest a hétvégén

Szeptember 24-én és 25-én a Promenada bevásárlóközpontban tartják meg a már hagyományosnak számító Oktoberfest sörfesztivált. – Az idén sem utazhatunk el Münchenbe az Oktoberfestre, ezért Isten hozta az Újvidéki Októberfestre! – üzenik a szervezők a látogatóknak.

Az eseményt immár hatodik alkalommal szervezik meg, a kiváló sörök mellett alkalmunk lesz megkóstolni pereceket, kolbászokat, bajor dallamok mellett. A tetőteraszon több együttes is fellép majd a hétvégén, a következő sorrendben: pénteken 20 órakor Bijelo Dugme Tribute, 21 órakor Blaža i kljunovi, 23 órakor pedig az Orthodox Celts. Szombaton este is 8 órakor kezdődik a program, a Red Hot Chili Peppers Tribute fellépésével. 21.30-tól a GIFT együttest láthatjuk a színpadon, míg 23 órától az Atomsko sklonište koncertezik.

Természetesen az idén is szerveznek érdekes, alkalmi és „tematikus” megmérettetéseket a sörkedvelőknek, a legkitartóbbak (azok, akik legjobban bírják a sört ilyen vagy olyan módon), sörcsomagokat, korsókat, Oktoberfest feliratú pólókat és hasonló ajándékokat nyerhetnek. A sörprogram részletei megtalálhatók a http://communications.rs/oktoberfest2021/index.html honlapon, a hangulatfotó egy korábbi fesztivál megnyitóján készült, az első hordót a polgármester verte csapra. szb