2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Táncparádé 2021

A múlt évben a vírushelyzet miatt elmaradt, az idén azonban újból megtartják Óbecsén a Táncparádé 2021 című rendezvényt, a vajdasági modern tánccsoportok bemutatóját. A találkozó szombaton, szeptember 25-én 19 órakor kezdődik a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

– Az idén is sikerült hagyományos modern táncműsort szerveznünk, amelyen bemutatjuk a tánc különböző műfajait, szépségét és sokszínűségét. Azokat a modern tánccsoportokat hívtuk vendégként, akikkel az elmúlt évek folyamán együtt dolgoztunk, és ők is meghívtak bennünket saját rendezvényeikre, illetve együtt utaztunk egy-egy fellépésre vagy versenyre – mondta Sárkány Krisztina, a kultúrkör modern tánccsoportjainak vezetője és koreográfusa.

A rendezvényen fellép a péterrévei Dr. Kiss Imre Művelődési Kör társas és modern tánccsoportja, a szabadkai Tornado táncklub, a királyhalmi Rhythmical Dance Club, a Moholon és Zentán tevékenykedő Merkur-Midnight táncegyüttes, az adai Venus+ mazsorettcsoport, továbbá a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör társas és modern tánccsoportjának minden korosztálya. Show- és színpadi táncok, modern diszkó, electric és hip-hop koreográfiák követik majd egymást a találkozón. A rendezvény támogatója az óbecsei önkormányzat és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.