2024. március 29., péntek

Az ígéretek mentén

Fejlesztések soráról számolt be Magyarkanizsa polgármestere

Az elmúlt egy év munkásságát foglalta össze Fejsztámer Róbert, a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai polgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy a párt politikusai, intézményvezetői nagyban hozzájárultak az elmúlt egy évben megvalósult községbeli beruházásokhoz, fejlesztésekhez.

– A teljesség igénye nélkül a kampányban tett ígéretek teljesítéséről szólva fontos elmondani, hogy a közterületeinken a közbiztonság érdekében 29 kamerát helyeztünk ki, főként Horgoson, Magyarkanizsán és Kispiacon – kezdte Fejsztámer Róbert, a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai polgármestere, majd így folytatta:

– Befejeződött a szennyvíztisztító kiépítése, és most a próbaüzemelés zajlik Magyarkanizsán. Kispiacon kiépült egy szivattyúállomás, Völgyes és Tóthfalu között 1,8 kilométernyi új aszfaltutat építettünk, hiszen már évek óta rossz állapotban volt. Ami az egészségügyet illeti, a NIS támogatásával egy ultrahanggép került a helyi egészségházba, valamint az önkormányzat támogatásával jelenleg is zajlik a mellrákszűrés vizsgálat az intézmény udvarában. A családorientált programunkon belül Kispiacon és Tóthfaluban is elindítottuk a napközis foglalkozást a gyerekek részére. Az oktatás tekintetében Magyarkanizsán, Adorjánon és Martonoson is történtek kisebb-nagyobb beruházások az iskolákban, óvodákban, részben önkormányzati támogatással. Családbarát programunkon belül 110 biztonsági gyerekülést adtunk át a kisgyermekes családoknak. Emellett három IPA-programban is részt vesz az önkormányzat. Az elmúlt időszakban átadtuk a Művészetek Házának felújított belső részét is. Ez egy 8 millió dináros beruházás volt, amelyben a művelődési és tájékoztatási minisztérium volt az egyik társtámogató. Ami a sportot illeti, megnyílt a Vajdasági Birkózóakadémia, valamint elkészült az adorjáni futballpálya is, a költségeinek közel ötven százalékát az önkormányzat állta. Több illetékest is fogadtunk az elmúlt egy évben, és bízom benne, hogy ezeknek köszönhetően néhány községbeli problémára megoldást találunk, ilyen például az oromhegyesi illegális szemétlerakó felszámolása. Önkormányzatunk elismerésben is részesült, ami a polgárokkal való közvetlen kommunikációt, az önkormányzat munkájának átláthatóságát és a polgárok irányába való nyitottságot illeti, és a 174 szerbiai önkormányzatból Magyarkanizsa a második helyen szerepel. A felsorolásból nem szabad kihagyni, hogy a nyár folyamán egy rendőrcsónakot adományoztunk a belügyminisztériumnak, amivel már az idén nyáron járőrözhettek a Tiszán. A Tisza-parton is végeztünk felújításokat, így megfelelő körülmények között fogadhattuk a turistákat, továbbá a szezon lezárása után elindítjuk azt a pályázatot, amit előzőleg nyertünk az idegenforgalmi minisztériumtól. Ez egy 3 millió dináros beruházás, amely révén felújítjuk a töltésen lévő ülőalkalmatosságokat, világítótesteket és szemeteskukákat – mondta Fejsztámer Róbert.