2024. április 23., kedd
ÚSZÁS

Fertőzött az olimpiai bajnok

Koronavírus-fertőzéssel kórházba került Madison Wilson kétszeres olimpiai bajnok úszónő. Az ausztrálok versenyzője a Nemzetközi Úszóliga (ISL) 5. fordulójában két győzelemmel segítette az LA Current csapatát Olaszországban, a viadal után azonban kiderült, hogy megfertőződött. A 27 éves sportoló az Instagram-oldalán azt írta, annak ellenére kapta el a vírust, hogy be van oltva, és minden vírus elleni intézkedést betartott az ISL versenysorozata alatt. „Nagyon szerencsétlennek érzem magam, de úgy gondolom, ez egy ébresztő volt számomra. A koronavírus komoly dolog, és ha jön, akkor nagyon keményen odaüt az embernek. Bolond lennék, ha azt mondanám, nem féltem.”

Wilson a tokiói olimpián egy arany- és egy bronzérmet is szerzett a 4×100-as és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként. A 2016-os riói játékokon a 4×100-as gyorsváltóval ugyancsak nyert, míg a 4×100-as vegyes váltó tagjaként második lett.

Újabb gála a Duna Arénában

Harminchat olimpiai, egy paralimpiai aranyérem, valamint több száz ötkarikás, világ- és Európa-bajnoki érem képviselőit láthatják a sportrajongók szombaton délután a Duna Arénában negyedik alkalommal sorra kerülő Vizes Gálán. Szeptember 25. az edzők napja egyben, meg fognak emlékezni tehát a sikerek elengedhetetlen részeseiről, a trénerekről is. Mivel vasárnap ért véget a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság, a sportág nem minden „nagyágyúja” lesz ott az eseményen, de például a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara, Dombi Rudolf, Kammerer Zoltán indul a gála kajakfutamában. Vízilabdában ismét összecsap a Millennium Masters az Oázis Masters csapatával. Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó az idei ötkarikás játékok óta nem volt medencében, de a kieséses rendszerű Csillagszóró úszásban vállalja a részvételt, mint ahogy a tokiói aranyérmes Milák Kristóf és Kapás Boglárka is. Az eseményen műúszó- és műugró-bemutató is lesz, a Rippel fivérek pedig a tízméteres toronyban mutatják be produkciójukat.