2024. március 29., péntek
VÍZILABDA – U17-ES EB

Szerbia itt is aranyérmes!

Máltán a hétvégén fejeződött be az U17-es vízilabda-Európa-bajnokság a fiúk mezőnyében, s végül Szerbia válogatottja ünnepelhetett, hiszen a döntőben 10:6-ra legyőzte Görögországot. A Miloš Korolija vezette csapat a fináléban csak a harmadik negyed elejéig engedte meg az ellenfélnek, hogy valamelyest tartsa a lépést, ezután három góllal elléptek, majd az utolsó játékrész elején szerzett 8:4-es vezetés pontot tett az egésznek a végére. A torna legjobbjává a szerb Viktor Uroševićet választották meg, aki a Taš neveltje, a legjobb kapus a magyar Gyapjas Viktor lett, míg a legtöbb gólt a szintén magyar Nagy Ákos szerezte. Szerbia ebben a kiírásban legutóbb 6 éve diadalmaskodott Bakuban, ez az aranyérem pedig azt jelenti, hogy teljes a szerb dominancia idén, hiszen a felnőttek megvédték olimpiai címüket, az U20-as ifik pedig világbajnokok lettek Prágában.

A bronzérmet Magyarország szerezte meg, miután 69 másodperccel a vége előtt előbb 8:8-ra kiegyenlített a spanyolok ellen, majd a büntetőknél már jobb volt.

Döntő: Szerbia–Görögország, 10:6. A 3. helyért: Magyarország–Spanyolország 8:5 (büntetőkkel 5:4). Az 5. helyért: Montenegró–Horvátország 14:12. A 7. helyért: Hollandia–Olaszország 11:9. A további sorrend: 9. Oroszország, 10. Németország, 11. Románia, 12. Grúzia, 13. Málta, 14. Ukrajna, 15. Törökország, 16. Fehéroroszország.

MAGYAR FÉRFIKUPA

A címvédők az Egerrel

A címvédő Ferencváros az Egerrel találkozik a magyar férfikupa negyeddöntőjében. A párharcok oda-vissza vágós rendszerben dőlnek el, a mérkőzések időpontját később jelölik ki.

A párosítás: Eger–FTC, BVSC–OSC, Vasas–Szeged, Szolnok–Miskolc/Szentes.