2024. március 28., csütörtök

Elfogták a férfit, aki megtámadta Németországban a szerbiai autóbuszt

A szerb nemzetiségű férfit ma állítják a kihágási bíróság elé

A németországi ügyészség gyilkossági kísérlettel vádolja azt a férfit, aki kedden este megtámadta a Dortmund-Belgrád vonalon közlekedő Lasta autóbusz utasait. A szerb nemzetiségű férfit ma állítják a kihágási bíróság elé.

A gyanúsítottat az éjjel fogták el egy nagy rendőri akció során Nürnbergtől délre az autópályán, ma reggel pedig kihallgatták, közölte a rendőrség szóvivője. A 30 éves férfi „halállal fenyegette” az autóbuszban utazó turistákat, és túszul ejthette a három sofőrt is.

A 021.rs a német sajtóra és a Tanjugra hivatkozva azt állítja, hogy a támadó Frankfurtban szállt fel a buszra és egy nőt, valamint egy 20 éves fiatalt megtámadt. Az autóbusz emiatt leállt az autópályán, és a három sofőrön kívül az összes utas leszállhatott a járműről.

A német különleges rendőrség több tucatnyi tagja érkezett a helyszínre, az autópályát mindkét irányból lezárták több órára, és 21.30 óra tájban lezárták az ügyet. Sérülés nem történt, de egyéb részletekre nem derült fény. Időközben a 20 éves sérültet kiengedték a kórházból, a többi 13 utas pedig egy hotelben éjszakázott, ma pedig egy másik autóbusszal szállítják őket vissza Szerbiába.