2024. április 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Zebrák borzalmas szezonkezdése

Hatvan éve, az 1961/62-es idény óta nem volt arra példa, hogy a Juventus olyan rosszul nyissa a szezont, mint ahogyan most tette az első négy fordulóban. Az Öreg Hölgy ugyanis vasárnap este Torinóban 1:1-es döntetlent játszott az először pontot vesztő Milan ellen, így a Zebrák négy meccs után mindösszesen két egységgel állnak a tabella kiesőzónájában, a 18. helyen. Külön fájdalmas lehetett, hogy Massimiliano Allegri gárdája bő hetven percen keresztül vezetett, hiszen Morata már a 4. percben betalált, ám Rebić a 76. percben fejjel egalizált.

A Premier League-ben a Chelsea Silva, Kante és Rüdiger góljaival a második félidőben döntötte el a londoni derbit a Tottenham vendégeként, a Ligue 1 rangadóját pedig a hosszabbításban fordította meg a PSG, amely Neymar révén egyenlített, majd Icardi találatával ünnepelt a Lyon ellen. Ugyancsak mozgalmas végjátékot tartogatott Valenciában a hazai csapat és a spanyol éllovas Real Madrid csatája. A 66. percben Duro révén a Denevérek megszerezték a vezetést, amely egészen a 86. percig kitartott, ám ekkor a Királyi Gárda két perc alatt, Vinícius Júnior szerencsésen megpattanó lövésével, illetve Benzema fejesével bezsebelte a három pontot.

Angol bajnokság, az 5. fordulóban: Tottenham–Chelsea 0:3. Az élcsoport: Chelsea, Liverpool és Manchester United 13 pont stb. Francia bajnokság, a 6. fordulóban: Marseille–Rennes 2:0, PSG–Lyon 2:1. Az élcsoport: PSG 18, Marseille (–1) 13, Lens 12 pont stb. Német bajnokság, az 5. fordulóban: Borussia (D)–Union 4:2, Wolfsburg–Frankfurt 1:1. Az élcsoport: Bayern és Wolfsburg 13, Borussia (D) 12 pont stb. Olasz bajnokság, a 4. fordulóban: Lazio–Cagliari 2:2, Verona–Roma 3:2, Juventus–Milan 1:1. Az élcsoport: Inter és Milan 10, Napoli (–1), Roma és Fiorentina 9 pont stb. Spanyol bajnokság, az 5. fordulóban: Betis–Espanyol 2:2, Valencia–Real Madrid 1:2. Az élcsoport: Real Madrid 13, Atlético 11, Valencia és Real Sociedad 10 pont stb.