2024. április 19., péntek

Színház mindenkinek

A hétvégén Teátrum, Neked! Fesztivál Zentán

A soron következő hétvégén az élőszereplős bábelőadástól a legújabb magyar musicalt bemutató beszélgetésen át a klasszikus komédiáig a legkülönfélébb műfajok várják a színházszerető közönség valamennyi korosztályát Zentán, az ötödik Teátrum, Neked! Fesztiválon.

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság rendezvénysorozata szeptember 25-én, szombaton tíz órakor Szabó Magda klasszikusával nyit. Írisz tündérkirálynő szabályokra fittyet hányó fiának történetét, a Tündér Lala című gyermekelőadást a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában garantáltan örömmel tekintik meg a fiatalabbakat kísérő felnőttek is. Este hét órától a legújabb nagy sikerű musicalból, a Puskás, a musical című előadásból láthatnak részleteket a színházkedvelők, ugyanis Szabó László, a darab producere Szente Vajk író-rendezővel, valamint a darab szereplői közül Jenes Kittivel, Pesák Ádámmal, Szabó P. Szilveszterrel és Veréb Tamással az alkotási folyamat és az előadások kulisszatitkairól folytat beszélgetést. A jelen lévő művészek a musicalban felcsendülő dalok egy részét is bemutatják élőben, ugyanakkor videóbejátszások is színesítik majd ezt a rendhagyó estét. Szeptember 26-án, vasárnap 19 órakor a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában Carlo Goldoni: A fogadósnő című vígjátékát tekinthetik meg az érdeklődők. A fesztivál zárónapján, szeptember 27-én hétfőn a Szegedi Pinceszínház ad ízelítőt a repertoárjából. 10 órától Kemény Henrik klasszikus bábjátékának élőszereplős változatát viszik színpadra. A Vitéz László és az elátkozott malom című előadásban generációk kedvenc paprikajancsija sok játékkal és sok nevetéssel kel életre és vág bele az elátkozott malom felszabadításába, és természetesen világhírű palacsintasütője is előkerül. 19 órától Molnár Ferenc klasszikus komédiája, a Játék a kastélyban zárja a fesztivált.

Az előadásokra a belépés díjtalan!

Ingyenes helyjegyek a színház pénztárában igényelhetőek. A jegypénztár nyitvatartási ideje hétfőn, szerdán és pénteken 9–12 óráig és 16–19 óráig, kedden és csütörtökön 9-12 óráig, valamint minden előadás kezdete előtt egy órával. Telefonszám: 024/812-603, e-mail: jegypenztarszinhazzenta@gmail.com