2024. március 19., kedd

Malestein-parádéval nyert a Ferencváros

Mindkét magyar csapat győzelemmel abszolválta a női kézilabda BL második fordulóját, így csoportjaik élmezőnyében tanyáznak a bajnokság kezdeti szakaszában. Az FTC a Durtmund elleni döntetlen után most hazai pályán fogadta a horvát Koprivnicát, a meccset pedig az egállal végződő első félidőt követően alapozták meg, amikor a második játékrészt 10:3-as gólkülönbséggel kezdték. Az ellógásban fontos szerepe volt a holland jobbszélsőnek, Angela Malesteinnek, aki kilenc gólt dobott a meccsen.

A Győr néhány nagy hiányzóval utazott Ljubljanába, hiszen a héten a Vasas elleni NB I.-es találkozón Faluvégi Dorottya bal gyűrűsujja eltört, amit már meg is műtöttek, de rajta kívül Kari Brattset Dale és Estelle Nze Minko is sérült volt. Ambros Martín együttesének viszont így sem voltak problémái, végig vezetve ötgólos különbséggel nyerték meg a mérkőzést, amelyen egyformán hétszer volt eredményes Veronica Kristiansen és a csapathoz újan érkező dél-koreai Ju Unhi.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Bukarest–Rosztov 27:30, FTC–Koprivnica 33:27, Brest–Esbjerg 26:23, Budućnost–Dortmund 29:34. B csoport: Odense–Metz 21:27, Kristiansand–Sävehof 34:25, Ljubljana–Győr 26:31, CSZKA Moszkva–Kastamonu 34:27.