2024. április 19., péntek

Hol folytatódik mától online az oktatás?

Ezen a héten nyolc községben a középiskolások online folytatják a tanulást, míg 45-ben a kombinált modellt vezették be.

Az utóbbira kilenc község általános iskoláinak hetedik és nyolcadik osztályos tanulói is áttérnek. Ezek a községek a következők: Arilje, Bogatić, Valjevo, Lajkovac, Ivanjica, Knjaževac, Koceljevo, Kragujevac és Topola.

Az oktatási minisztérium eljuttatta az összes szerbiai általános és középiskolának a következő héten érvényes oktatási modellre vonatkozó szabályzatot (Ótos András illusztrációja)

Ótos András illusztrációja

Ugyanez a modell alapján a középiskolások a következő városokban és községekben folytatják a tanulást: Belgrád, Bor, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Kosjerić, Prepolje, Čajetina, Bojnik, Vlasotinci, Leskovac, Versec, Valjevo, Ub, Bogatić, Vladimirci, Krupanj, Šabac, Gornji Milanovac, Lučani, Čačak, Aleksinac, Niš, Soko Banja, Babušnica, Velika Plana, Smederevska Palanka, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Ćuprija, Vranje, Trgovište, Aleksinac, Trstenik, Kraljevo, Novi Pazar, Tutin, Nagykikinda, Ruma, Prokuplje, Aranđelovac, Kragujevac és Topola.

Az online oktatásra a középiskolások ezekben a községekben térnek át: Bajna Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka és Mitrovica.

Minden más iskolában továbbra is jelenléti oktatás folyik.